​Irina Begu (79 WTA) își continuă aventura de la Wimbledon. Sportiva noastră s-a calificat în turul al doilea după ce a trecut în două seturi de americanca Katie Volynets (199 WTA), scor 6-4, 7-5.

Irina BeguFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Begu, care a reușit să revină în ambele seturi (a fost condusă cu 4-2 în primul și cu 4-0 în al doilea), a obținut victoria după ce a fructificat a cincea minge de meci. Meciul a durat o oră și 38 de minute.

În turul următor, Begu se va confrunta cu învingătoarea partidei dintre Petra Martic (Croația, 30 WTA și favorită 26) și Varvara Gracheva (Rusia, 90 WTA). În momentul în care meciul a fost întrerupt din cauza întunericului, sportiva din Rusia conducea cu 7-6(3), 3-4.

Calificarea în turul al doilea îi aduce Irinei un premiu în valoare de 75.000 de lire sterline (87.000 de euro) şi 70 de puncte în clasamentul WTA.

Turneul de la Wimbledon, singurul de Grand Slam anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, se va derula anul acesta în perioada sa tradiţională (28 iunie - 11 iulie). Deţinătorul titlului la masculin este sârbul Novak Djokovic, în timp ce Simona Halep este deţinătoarea trofeului la feminin.