Australianul Nick Kyrgios nu contenește din a uimi lumea tenisului. După ce și-a căutat parteneră pentru Wimbledon pe Twitter, tenismenul a declarat că a venit la turneul de la Londra pentru o bine meritată vacanță.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kyrgios nu a mai participat la un turneu oficial de la Australian Open, dar și-a confirmat participarea în proba de simplu de la Wimbledon.

"Mă folosesc de asta (n. r. ocazia de a juca la Wimbledon) ca de o vacanţă. Am stat în Australia un an şi jumătate. Am atins un nivel foarte frumos de libertate”, a declarat Kyrgios la o conferință de presă premergătoare Grand Slam-ului.

”Nimic nu mă mai tulbură. Nu am simţit deloc că trebuie să joc. Când eram acasă nu mă uitam la niciun rezultat. Eram fericit fără tenis. Simt doar că mi-a mai rămas un pic de dat acestui sport. Simt că mulţi oameni vor să joc. Vreau doar să merg acolo (n.r. - la Wimbledon) şi să mă distrez. Nu am mai fost pe un teren de tenis de ceva vreme. Este Wimbledon, este vârful tenisului. O să-mi iau nişte căpşuni şi o să mă relaxez", a adăugat tenismenul în vârstă de 26 de ani.

Kyrgios va evolua cu francezul Ugo Humbert, locul 25 ATP şi cap de serie numărul 21, în prima rundă la All England Club, o revanşă a dramaticului meci de cinci seturi de la Melbourne, din turul al doilea, pe care australianul l-a câştigat în faţa unei atmosfere electrizante, potrivit News.ro.

În turul al trilea însă, Kyrgios a pierdut în faţa austriacului Dominic Thiem, după un alt meci de cinci seturi.

Australianul este sfertfinalist la Wimbledon, performanță atinsă în 2014. În prezent, Kyrgios ocupă locul 61 în clasamentul mondial.

Ediția din acest an a turneului de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie.