Andy Murray (119 ATP), fost număr unu mondial, speră ca actuala ediţie a turneului de la Wimbledon (28 iunie - 11 iulie) să nu fie şi ultima pentru el, în condiţiile în care s-a confruntat cu numeroase accidentări care l-au împiedicat să mai joace, scrie DPA.

Andy MurrayFoto: DPPI/Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Murray (34 ani), care a câştigat de două ori acest turneu (2013, 2016), a primit un wildcard din partea organizatorilor pentru a putea intra în competiţia londoneză, care anul trecut nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus, şi la care nu a participat în 2018 şi 2019 din cauza problemelor de sănătate.

''Pentru mine nu este atât de important cum mă voi simţi, cât faptul că sper ca această ediţie să nu fie şi ultima la care particip. La asta mă gândesc. Nu vreau să fie ultima mea prezenţă la Wimbledon, cu siguranţă vreau să mai joc, nu vreau să mă opresc acum, ci doresc să-mi continui cariera. M-am confruntat cu numeroase accidentări în ultimii ani, deci nu ştiu ce va fi mâine. De aceea voi juca fiecare meci ca şi când ar fi ultimul pentru mine'', a afirmat Murray.

Murray s-a retras, la începutul lunii, de la turneul pe iarbă programat între 5-13 iunie la Nottingham (Anglia), de categoria ATP Challenger, nefiind încă pregătit să revină în competiţie. Apoi el a fost eliminat în optimi la Queen's Club (Londra).

Triplul campion de Grand Slam, Murray a ajuns pe locul 119 în clasamentul ATP, după o lungă perioadă în care s-a luptat cu probleme de sănătate, fiind supus unor intervenţii chirurgicale la şold.

Andy Murray a dorit iniţial să obţină un wildcard pentru turneul de la Roland Garros, dar ulterior a decis să sară peste sezonul pe zgură, pentru a se concentra pe revenirea sa în competiţiile pe iarbă, în vederea participării la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.