​Mulți profesioniști ai tenisului au avut felurite reacții la decizia lui Naomi Osaka de a se retrage de la French Open, dar Venus Williams a avut-pe cea mai interesantă, relatează The New York Post.

Venus WilliamsFoto: INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

La conferința de presă după meciul pierdut în primul tur, jucătoarea de 40 de ani a fost întrebată cum a făcut față în carieră în relația cu presa.

Osaka a fost inițial amendată pentru că a anulat prima conferință de presă post-meci, iar în cele din urmă s-a retras când boicotul întâlnirilor ei cu presa a intrat în centrul atenției.

„Pentru mine personal, important în cum fac față, în cum mă descurc în asta, este că știu că fiecare persoană care-mi pune o întrebare nu poate juca cum joc eu și nici nu o va face niciodată”, a spus Williams. „Așa că indiferent de ce veți spune, de ce veți scrie, nu mă veți afecta niciodată. Așa mă descurc. Dar fiecare persoană are modul ei”.

Osaka a declarat că suferă de anxietate și „atacuri de depresie” de când a erupt pe scena tenisului după ce a învins-o pe Serena Williams la US Open 2018. O mare contribuție a avut-o inadaptarea la atenția presei.

Mulți oameni importanți din tenis au susținut-o pe Osaka – inclusiv sora lui Venus, Serena – iar comitetul Grand Slam a dat o declarație de susținere marți, după ce inițial a avut un ton mult mai tăios.

Citește și: