Mats Wilander este una dintre vocile importante din tenisul zilelor noastre, suedezul fiind o prezență activă la turneele majore ale circuitului mondial. De trei ori campion pe zgura pariziană, Wilander lansează un pariu și spune cu tărie că ediția din acest an a Roland Garros-ului va marca începutul unei noi ere în tenisul masculin.

Rafael NadalFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Campion pe Chatrier la edițiile din 1983, 1984 și 1988, Mats este una dintre figurile simpatice din rândul analiștilor tenisului.

Nu a impresionat neapărat la capitolul previziuni de-a lungul timpului, dar asta nu l-a împiedicat să lanseze un nou pariu înainte de startul Grand Slam-ului parizian.

Astfel, fostul mare campion spune că va fi finalul unei ere și că Nadal și Djokovic nu vor mai avea același succes pe "terre battue" precum în sezoanele trecute.

Nadal și Djokovic, tot mai vulnerabili

"Novak și Rafa sunt din ce în ce mai vulnerabili în fiecare an. Tenismenii mai tineri lovesc mingea cu putere din orice poziție, au servicii impresionante și au șansa să le scadă din încredere acestor trei monștri sacri ai sportului" - Mats Wilander, pentru Eurosport.

Experiența, singurul avantaj pentru Rafa și Nole

"Singurul lor avantaj la turneele de Grand Slam este experiența mult mai mare de a fi jucat mai multe meciuri de 5 seturi decât adversarii lor. În afară de asta, diferența dintre ei trei și ceilalți devine din ce în ce mai neînsemnată" - Mats Wilander.

Încrederea titanilor poate fi spartă

"Există o șansă ca un tânăr jucător să-i rupă încrederea în bucăți lui Nadal în primul tur. Chiar dacă trece în turul 2, ibericul nu va mai avea aceeași părere despre posibilitățile lui.

Novak la fel, poate fi învins în 5 seturi de un puști care nu ar fi crezut că e capabil de așa ceva. Asta e diferența acum, tinerii jucători cred mai mult că-i pot bate pe cei mai puternici" - Mats Wilander.

Tsitsipas, marele pariu al lui Wilander la Roland Garros 2021

"Cred că un tânăr jucător va câștiga Roland Garros 2021. Îmi place Stefanos Tsitsipas, iar lovitura lui de dreapta e mai bună decât a lui Rafa, mai bună decât a lui Roger sau Novak", a completat Mats Wilander.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).