Tenisul trăiește o perioadă fantastică în care "Next Gen" este reprezentată de Roger Federer (aproape 40 de ani), Rafael Nadal (aproape 35) și Novak Djokovic (aproape 34). Chestionată pe marginea unui subiect atât de dezbătut în ultimii ani (cine este cel mai mare jucător din toate timpurile), Serena Williams a oferit răspunsul fără nicio urmă de îndoială.

Serena WilliamsFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prezentă la Parma acolo unde participă la un turneu de categorie "250", Serena Williams a oferit un răspuns clar pentru întrebarea care-i împarte pe fanii tenisului în mai multe tabere.

Federer, Nadal sau Djokovic?

"Două cuvinte rezumă totul: Roger Federer", a spus Serena Williams.

Campioana americană a completat portretul sportivului din Basel cu următoarele cuvinte: "măreție, clasă, uimitor". Este jucătorul care "cu adevărat a schimbat jocul de tenis".

"Vezi jucători care joacă precum el, se mișcă precum el, încearcă să lovească precum el. Omul ăsta e un geniu" - Serena Williams, despre Roger Federer.

"Simt că este cel mai mare din toate timpurile. Uitați-vă la el, pur și simplu nu are cum să nu-ți placă. Jocul său este fantastic, dacă aș putea să joc și eu precum el", a concluzionat sportiva care se poate mândri cu 23 de titluri de Grand Slam în carieră.

WTA Parma: Serena Williams, eliminată surprinzător în turul doi de locul 68 mondial

BIG 3, titluri importante în carieră:

Ziua marii reveniri: Unde poate fi urmărit la tv meciul de debut al lui Roger Federer la Geneva