Ministrul francez al Educaţiei şi Sporturilor, Jean-Michel Blanquer, a confirmat prezența fanilor în tribune la cel de-al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros.

Roland GarrosFoto: Hotnews

Ca parte a relaxării progresive, care a fost decisă de guvernul francez, cota de ocupare a arenelor din Franța va fi de de 35% din capacitate, dar maximum 1.000 de persoane, a detaliat Jean-Michel Blanquer, în emisiunea Stade 2 de la postul France 3.

Oficialul nu a precizat dacă aceleași reguli se vor aplica și pentru fazele mai avansate ale competițiilor sportive, cum sunt finalele.

Începând cu data de 9 iunie, stadioanele din Franţa vor putea trece la o cotă de 65 la sută, cu un plafon de 5.000 de persoane. Cu toate acestea, Roland Garros se desfășoară între 30 mai şi 13 iunie, deci unele faze ale competiției s-ar putea desfășura cu mai mult de 1.000 de fani în tribune.

Jean-Michel Blanquer nu a exclus schimbarea acestor reguli, în funcţie de evoluţia crizei sanitare.

Mai mult, acesta a mai declarat că ”suntem capabili să instituim un sistem justificativ”, ca răspuns la faptul că meciurile desfășurate seara nu ar putea să se joace cu spectatori din cauza măsurilor de carantinare pe timp de noapte.

Meciurile de pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, o săptămână mai târziu decât era prevăzut, cu scopul de a maximiza şansele ca turneul să se poată desfăşura în faţa celui mai mare număr posibil de spectatori.

Te-ar putea interesa și: