Gabriela Ruse ne-a menținut vii speranțele (a trecut de Jasmine Paolini), dar Mihaela Buzărnescu nu a putut evita înfrângerea împotriva jucătoarei Elisabetta Cocciaretto, rezultat în urma căruia Italia a câștigat meciul cu România din barajul de menținere în Grupa Mondială a FedCup (Billie Jean King Cup).

Mihaela BuzarnescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știu:

  • Italia va cotinua să evolueze în Grupa Mondială a FedCup (calificările pentru ediția din 2022).
  • România a părăsit Grupa Mondială a competiției, urmând să joace în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Desfășurarea LiveText a partidelor de simplu de sâmbătă:

Mihaela Buzărnescu vs Elisabetta Cocciaretto 5-7, 6-7(5)

6:7(5) Tiebreak-ul a respectat coordonatele de până acum: erori amestecate cu lovituri câștigătoare și mult dramatism. Cocciaretto se impune până la urmă cu 7-5 (meciul a durat două ore și 42 de minute), iar Italia este cea care va continua să joace în Grupa Mondială a FedCup.

6:6 Buzărnescu face față presiunii, încheie game-ul cu un as, vom avea parte de un tiebreak.

5:6 Dramatismul se menține, game-ul este unul echilibrat, dar până la urmă Cocciaretto își face serviciul. Se face 6-5 în favoarea ei, iar acum Miki trebuie să facă din nou față unui moment tensionat.

5:5 Miki reușește două lovituri splendide (dintre acestea, un lob de efect), dar capotează la următoarele puncte (40-40). Într-un moment de o tensiune aparte, Buzărnescu nu cedează și câștiga in extremis un game foarte greu.

4:5 Fiecare punct are o greutate aparte, finalul de set este unul la limită. Cocciaretto își câștigă game-ul de serviciu, iar acum Buzărnescu va servi sub o mare presiune.

4:4 Miki simte presiunea momentului, iar jocul său este departe de un nivel optim. Erori, mâna grea, 0-40. Buzărnescu strânge din dinți, nu renunță, iar tenisul o răsplătește: salvează mingile de break. Miki câștigă un game care părea compromis: a salvat patru mingi de break, iar acum scorul este 4-4. Ce final de set avem...

3:4 Miki a avut în situația de a avea o minge de break. Din păcate, returul a fost unul moale, iar Elisabetta a taxat-o cu un rever în cross pe sportiva noastră. Italianca a trecut din nou în avantaj, este 4-3 în favoarea ei.

3:3 Buzărnescu a avut minge de 4-2, dar din păcate Miki a irosit cu lejeritate ocazia avută. Încă un break (un adevărat recital din acest punct de vedere), iar egalitatea a fost restabilită.

3:2 Mihaela are în forehand o armă importantă în aceste momente: deschide terenul, dictează ritmul, iar break-ul vine. Este pentru prima dată când Buzărnescu conduce în acest set al doilea...

2:2 Miki face și pasul la fileu, este autoritară și își câștigă fără probleme game-ul de serviciu.

Mihaela Buzărnescu a beneficiat de un time-out medical

1:2 Cocciaretto nu simte deloc presiune în acest game: Miki nu a cadrat câteva lovituri, iar italianca s-a impus lejer.

1:1 Buzărnescu a avut parte de un game echilibrat de serviciu, dar totul a ieșit bine până la urmă. Miki a egalat la unu.

0:1 Condusă în debutul game-ului, Cocciaretto a revenit, a profitat și de inexactitățile din jocul Mihaelei, iar acum este în avantaj pe tabelă.

5:7 Din păcate, Miki simte presiunea, nu mai are luciditate în execuții, iar setul merge în dreptul sportivei din Italia, scor 7-4. Setul a durat o oră și 21 de minute (!)

5:6 Cocciaretto trece peste momentul mai puțin fast, iar acum a trecut din nou în avantaj pe tabelă. Este 6-5, iar pentru Miki Buzărnescu singura variantă în acest moment este tiebreak-ul...

5:5 La ultima strigare, Buzărnescu își câștigă serviciul și egalează la 5. Primul set se prelungește. Manșa durează de o oră și 15 minute...

4:5 Seria de break-uri nu se oprește aici: Miki trece cu bine peste presiunea momentului, rămâne în set, dar va urma la serviciu. Să sperăm că de această dată va fi altfel...

3:5 Nici de această dată Miki nu reușește să fructifice avantajul propriului serviciu, iar Cocciaretto are acum 5-3.

3:4 Miki are răspunsul potrivit într-un moment delicat: se concentrează, evită erorile și face rebreak-ul la zero! Are acum nevoie să-și câștige game-ul de serviciu...

2:4 Încă un game maraton pe serviciul Mihaelei, cu multe șanse de ambele părți. Cocciaretto mai face un break, iar sportiva din Italia se desprinde din nou pe tabelă. Se joacă deja de peste 54 de minute...

2:3 Buzărnescu intră tot mai bine în meci, forehand-ul său găsește unghiuri tot mai bune, iar după ce a ratat patru șanse de break, Miki a fructificat-o pe a cincea. Sportiva noastră și-a recuperat serviciul, acum poate să restabilească egalitatea de la lansare.

1:3 Miki servește mai precis, face un pas în față, este mai agresivă, iar game-ul îi revine la zero.

0:3 S-au jucat doar trei game-uri în 24 de minute. Miki nu a reușit să modifice acel zero din dreptul ei de pe tabelă, Cocciaretto s-a desprins la 3-0.

0:2 Un game interminabil îi revine în cele in urmă sportivei din Italia. Din păcate, Miki nu are parte de un început prea bun de meci...Se simte multă tensiune în brațul sportivei noastre.

0:1 Cocciaretto începe foarte bine meciul: servește precis, are un timing bun pe lovituri.

Urmează meciul dintre Mihaela Buzărnescu și Elisabetta Cocciaretto.

Gabi Ruse vs Jasmine Paolini 1-6, 6-3, 6-4

6:4 Gabi Ruse închide meciul la momentul oportun, înainte de a apărea complicațiile. 6-4 pentru jucătoarea noastră, iar acum România este condusă cu 2-1 la general...Încă sperăm într-o revenire de vis :)

5:4 Rusea rămas cu mintea la acea minge de meci ratată, iar acest lucru se vede în evoluția ei. Blocată, Gabi nu își mai găsește ritmul, se înmulțesc erorile, iar Paolini s-a apropiat amenințător.

5:3 Gabi și-a construit pas cu pas momentul final, a ajuns să aibă o minge de meci, dar presiunea momentului și-a spus cuvântul. Au urmat mai multe erori aparent simple, iar Paolini a rămas în meci grație acestui break.

5:2 Un game maraton îi revine Gabrielei. De acum e clar, jucătoarea noastră se află atât de aproape de câștigarea partidei (5-2).

4:2 Din păcate, concentrarea are de suferit, iar Ruse își cedează la zero game-ul de serviciu...

4:1 Gabi este de neoprit: emană multă siguranță, are un timing excelent, iar tabela îi surâde. De cealaltă parte, Jasmine pare într-un moment dificil din punct de vedere mental - limbajul corpului o trădează în acest sens...

Pe margine, Monica Niculescu o încurajează așa cum stie ea mai bine pe Gabi Ruse :)

3:1 Gabi servește aspru, are multă încredere, își construiește game-ul cu multă atenție, iar acum are 3-1.

2:1 Paolini nu traversează cel mai bun moment din meci, dar cu toate acestea reușește să rămână aproape de Gabi. Își câștigă game-ul de serviciu, iar acum este 2-1 pentru jucătoarea noastră.

2:0 Jasmine nu vrea să piardă și mai mult teren, ajunge să aibă o minge de rebreak, dar Gabi o salvează. Încă una salvată, game foarte echilibrat. Ruse trece peste un moment foarte greu, iar acum conduce cu 2-0 în decisiv.

1:0 Gabi continuă să joace bine, conduce multe dintre raliuri, iar break-ul vine firesc. Ruse începe setul decisiv în avantaj, iar acum urmează la serviciu.

6:3 Gabi acoperă bine terenul, nu renunță la nicio minge, iar munca îi aduce satisfacție. Ruse câștigă setul (6-3), iar în curând vom intra în manșa decisivă.

5:3 Paolini leagă al doilea game la rând, iar acum presiunea se mută pe umerii Gabrielei, care va urma la serviciu.

5:2 Gabi rămâne agresivă, stă aproape de baseline, iar tactica dă roade (minge de set). Jasmine nu a renunțat la luptă, a trecut peste momentul mai dificil și a reușit să reducă din avantajul sportivei noastre (5-2).

5:1 Ruse a prins mult curaj, ajunge să aibă o minge de break, dar dreapta în lungul liniei (pe partea mai înaltă a fileului) rămâne în plasă. Gabi nu renunță la luptă, pune presiune pe Jasmine, iar acum se află la un singur game distanță de câștigarea setului.

4:1 Gabi slăbește puțin ritmul, iar Paolini nu o iartă. Italianca echilibrează game-ul, dar Ruse ajunge să aibă o minge de 4-1. Din păcate, Gabi pune prea multă forță pe un forehand în lungul liniei: game-ul nu se încheie. Ruse găsește un as la exterior, iar apoi fructifică oportunitate ivită: Se face 4-1, părem tot mai aproape de un set decisiv...Vom vedea.

3:1 Paolini nu servește grozav, face și o dublă, iar până la urmă vine break-ul atât de așteptat...Gabi conduce acum cu 3-1 și are nevoie să confirme avantajul pe propriul serviciu.

2:1 Gabi continuă să emane siguranță de la serviciu, iar game-ul este câștigat fără bătăi de cap (la 15). Jucătoarea noastră a trecut din nou în avantaj în acest set al doilea. Cu mai multă atenție la mingile de break, Ruse ar putea să treacă cu adevărat la comanda acestei manșe...

1:1 Din păcate, Gabi continuă să irosească șamse importante (a mai beneficiat de o minge de break), iar Paolini scapă cu bine și își câștigă serviciul. Egalitatea a fost restabilită în setul al doilea.

1:0 Gabi întrerupe, din fericire, seria câștigătoare a adversarei și conduce cu 1-0 în setul al doilea. A fost un game de serviciu bun pentru Ruse.

1:6 Erorile își fac în continuare loc în statistica jucătoarei noastre, iar după 45 de minute Paolini închide primul set cu 6-1. În acest moment, Italia este la distanță de doar un set de victoria la general în fața României.

1:5 Game dificil pentru Gabi: revine de la 0-30, dar la egalitate comite o dublă greșeală. Vine apoi o eroare neforțată cu reverul în cross lung, iar Paolini se duce la 5-1. Italianca este în mod evident sportiva cu mai multă încredere în propriile-i forțe.

1:4 Gabi a ajuns în situația de a avea o primă minge de break. A greșit mai puțin, a stat mai aproape de linia de fund, a pus probleme. Au fost alte două oportunități de break, dar italianca a reușit să revină de fiecare dată. Până la urmă, Paolini este mai inspirată în momentele importante, iar ea se distanțează acum la 4-1. Pare însă mai degrabă un scor mincinos, diferența din teren fiind mult mai mică...

1:3 Paolini are o viteză superioară, lovește precis de pe ambele părți, iar Gabi trece printr-un moment mai dificil. Jasmine face pasul la fileu, pune presiune, iar Ruse găsește doar fileul la o încercare de passing în lungul liniei. Primul break al disputei.

1:2 Gabi reușește să pună mai multă presiune contra serviciului: vine și la fileu, iar italianca nu-și mai poate face jocul de regularitate. Jasmine face până la urmă diferența cu ajutorul backhand-ului, iar game-ul îi revine cu ceva emoții. Este 2-1 pentru Paolini.

1:1 Game maraton pe serviciul Gabrielei. Italianca a avut mai multe mingi de break: ea este agresivă la retur și are o deplasare foarte bună de pe baseline. Cu mari emoții, Ruse își câștigă serviciul, a fost o adevărată probă de foc pentru jucătoarea noastră.

0:1 S-a trecut rapid peste faza de tatonare: Paolini a servit bine, a condus game-ul și nu a avut neapărat probleme în a trece pentru prima dată în avantaj pe tabelă.

Au fost făcute modificări în cele două echipe, iar în primul meci al zilei de sâmbătă se vor duela Elena Gabriela Ruse și Jasmine Paolini.

Ce s-a întâmplat vineri:

Martina Trevisan vs Mihaela Buzărnescu 6-2, 2-6, 7-6(5)

Elisabetta Cocciaretto vs Irina Bara 6-1, 6-4