Patrick Mouratoglou iese în evidență cu o declarație înainte de startul sezonului de zgură de pe Bătrânul Continent. Antrenorul Serenei Williams le avertizează pe Simona Halep și pe celelalte favorite de pe în legătură cu o amenințare pentru Roland Garros-ul din acest an: "poate fi foarte periculoasă".

Serena WilliamsFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Antrenorul francez vine cu o nouă favorită pentru al doilea Grand Slam al anului, cel de la Paris.

A câștigat trofeul de pe Chatrier în trei rânduri (2002, 2013, 2015), iar acum este văzută de antrenorul ei una dintre marile favorite. Da, este vorba despre Serena Williams.

Suprafața de joc nu o avantajează

Suprafața de joc presupune însă un efort mai mare din partea jucătoarelor (raliuri mai lungi și mai intense) și, de asemenea, serviciul nu mai este o armă atât de importantă precum pe celelalte suprafețe.

Cu toate acestea, Mouratoglou ne avertizează că Serena ar putea avea un cuvânt greu de spus pe zgura pariziană.

Ce spune Mouratoglou

"Chiar cred că poate juca foarte bine pe zgură. Da, trebuie să fie foarte bine pregătită din punct de vedere fizic, pentru că serviciul nu este atât de eficient pe o asemenea suprafață. De asemenea, trebuie să muncești mai mult pentru a câștiga punctele, fiecare raliu este o luptă în sine. Dacă va fi pregătită la 100% (fizic și psihic), va fi periculoasă și pe zgură" - Patrick Mouratoglou.

"Nivelul (n.r. din circuit) este unul foarte ridicat, dar cred în continuare că Serena poate câștiga oricare dintre cele patru Grand Slam-uri. A fost foarte dezamăgită după Australian Open. A pierdut cu toate că simțea că este la un nivel foarte bun.

Este greu să vezi părțile pozitive atunci când este dezamăgit, dar i-am spus că din punct de vedere fizic s-a prezentat foarte bine. Trebuie să muncim să ridicăm și mai mult nivelul", a completat antrenorul Serenei.

În vârstă de 39 de ani (va împlini 40 pe 26 septembrie), Serena Williams se află în prezent pe locul 7 în ierarhia mondială.

De la ultimul titlu cucerit la Paris (la ediția din 2015), Serena a avut următoarele rezultate pe zgura din capitala Franței:

2020 - Turul II (s-a retras înainte meciul cu Pironkova)

2019 - Turul III (eliminată de Sofia Kenin)

2018 - Turul IV (s-a retras înainte de meciul cu Maria Sharapova)

2017 - nu a jucat

2016 - Finală (învinsă de Garbine Muguruza).

Ediția din 2021 a turneului de la Roland Garros va avea loc în perioada 17 mai - 6 iunie (cu tot cu perioada calificărilor).

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Margaret Court 24

2 Serena Williams 23

3 Steffi Graf 22 etc.