Revenit pe teren după o pauză de 13 luni, Roger Federer a avut parte de un adversar dificil în sferturile turneului de la Doha. Nikoloz Basilashvili a profitat de inexactitățile din jocul elvețianului, și-a controlat foarte bine emoțiile în momentele importante ale partidei (a salvat o minge de meci în setul trei) și s-a impus după o oră și 50 de minute de joc, scor 3-6, 6-1, 7-5.

Roger FedererFoto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Campion de trei ori la Doha (2005, 2006 și 2011), Federer a trimis multe lovituri câștigătoare de pe linia de fund și s-a impus în primul set grație break-ului din al patrulea game. Basilashvili (Georgia, 42 ATP) a avut un răspuns pe măsura numelui adversarului, a servit șapte ași în setul secund și a împins partida în act decisiv după ce a câștigat de două ori la retur (6-1).

Al treilea set a fost unul foarte echilibrat. După șase game-uri în care cei doi nu au avut emoții la serviciu, Roger a rezistat eroic în al șaptelea game salvând trei mingi de break. Federer a fost foarte aproape de victorie, însă nu a reușit să fructifice mingea de meci avută la retur (la scorul de 5-4, 40-30), iar Basilashvili a obținut biletul pentru runda următoare gestionând excelent ultimele două game-uri.

De știut:

  • De la ultimul meci oficial disputat înaintea turneului de la Doha, Federer a trecut prin două operații la genunchi.

  • Nikoloz a egalat situația în confruntările cu Roger. În precedenta întâlnire (la Australian Open, ediția din 2016), Federer s-a impus cu 6-2, 6-1, 6-2.
  • În semifinale, Nikoloz Basilashvili se va duela cu americanul Taylor Fritz (33 ATP), care a trecut de canadianul Denis Shapovalov (11 ATP, favorit 4), scor 5-7, 6-3, 7-5.