​Jucătoarele române de tenis Raluca Olaru şi Monica Niculescu, în perechi diferite, s-au oprit în optimile de finală ale probei de dublu, miercuri, la turneul WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 1.835.490 dolari, transmite Agerpres.

Raluca OlaruFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Raluca Olaru şi ucraineanca Nadiya Kichenok au fost întrecute de cehoaicele Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, favoritele numărul doi, cu 5-7, 6-4, 10-6, după aproape două ore de joc.

Krejcikova şi Siniakova au început mai bine şi au condus cu 2-0, dar perechea româno-ucraineană a restabilit echilibrul după trei game-uri consecutive. Cele două cupluri au mers cap la cap în continuare, diferenţa fiind făcută în game-ul 12, în care Olaru şi Kichenok au făcut break şi s-au impus cu 7-5.

În actul secund, cehoaicele au avut 3-0 şi 5-1, dar au permis adversarelor să revină, Olaru şi Kicenok ratând la trei mingi de 5-5. Krejcikova şi Siniakova au reuşit în cele din urmă să ia setul cu 6-4.

În super tiebreak echilibrul a persistat până la 6-6, după care favoritele şi-au dovedit valoarea şi au înclinat balanţa (10-6).

Fiecare pereche a avut câte 2 aşi, dar Olaru şi Kichenok au făcut 9 duble greşeli, iar cehoaicele doar 3.

În alt meci, perechea româno-rusă Monica Niculescu/Anastasia Potapova a abandonat după primul set, câştigat de cuplul Alexa Guarachi (Chile)/Darija Jurak (Croaţia), cap de serie numărul opt, cu 6-1, în 33 de minute. Potapova a fost lovită de o minge în ochi, neintenţionat, şi nu a mai putut continua.

Fiecare pereche învinsă va primi un cec de 8.700 dolari şi 105 puncte WTA la dublu.