Cel mai bun loc ocupat în clasamentul mondial a fost 26 (în 2009), iar în circuitul ATP a avut ocazia să se dueleze cu reprezentanții BIG 3. Victor Hănescu a vorbit despre părțile mai puțin cunoscute ale circuitului ATP, românul având, printre altele, cuvinte de laudă pentru Federer și Nadal.

Novak DjokovicFoto: William WEST / AFP / Profimedia

A evoluat sezoane întregi în circuitul ATP, iar de-a lungul timpului s-a duelat chiar și cu marii Federer, Nadal și Djokovic.

Victor Hănescu a ajuns la aproape 40 de ani, dar cu toate că s-a retras nu a părăsit lumea tenisului: are o academie de tenis și îi pregătește pe micuți pentru marea performanță.

Pus să discute despre BIG 3-ul care contiună să domine tenisul mondial, Hănescu a avut cuvinte de laudă la adresa lui Federer și Nadal și l-a arătat cu degetul pe Djokovic.

"Federer și Nadal mi s-au părut destul de prietenoși. Sau cel puțin interesați:

Alții erau mai reticenți. Francezii nici nu se uitau la tine. Nu toți, dar erau mai aroganți așa. Djokovic, și el destul de arogant în felul lui: . Nu te băga în seamă", a precizat Hănescu pentru As.ro.

"Dar Federer și Nadal sunt foarte politicoși, amabili! M-am mai antrenat cu Federer, uneori, la turnee. Îl mai întrebam una-alta. Ei își pot alege partenerul de antrenament. De obicei întreabă: .

Nu ai timp acolo să vorbești foarte multe. E o pauză de câteva minute, apoi el se duce cu echipa lui. Eu am simțit că ei au apreciat asta: ", a povestit Victor Hănescu.

Fostul jucător român a adunat în total din tenis (premii simplu + dublu) $4.330.340.

Federer vs Hănescu 6-0

Nadal vs Hănescu 4-0

Djokovic vs Hănescu 7-0.