A condus cu 2-0 la seturi, iar meciul cu Stefanos Tsitsipas curgea liniștit spre o calificare lejeră. Și-a pierdut însă echilibrul interior în tie-break-ul setului al treilea, iar de acolo meciul a căpătat o altă direcție. Rafael Nadal a fost eliminat în sferturi de la Australian Open, iar la conferința de presă a vorbit despre ceea ce urmează după o înfrângere atât de dureroasă.

Rafael NadalFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stefanos Tsitsipas vs Rafael Nadal 6-3, 6-2, 6-7(4), 4-6, 5-7

Ce a spus Rafa după eliminarea de la AO

"Normal că sunt supărat. Am pierdut în cinci seturi la un turneu care contează foarte mult pentru mine. Australian Open a reprezentat mereu ceva special. Am ratat o oportunitate mare de a ajunge în semifinale.

A jucat mai bine decât mine în momentele cu adevărat importante, bravo lui! Este genul de meci în care nimeni nu merita să piardă.

Am încercat să dau tot ce pot mai bun în fiecare moment, cu atitudinea potrivită. Am luptat și nu mă pot plânge de nimic, nici chiar în momentele cruciale.

M-am străduit, am luptat, am încercat să rămân cu o atitudine pozitivă, dar nu a fost suficient. Uneori, nu e de ajuns, nu a fost astăzi. Asta este, am pierdut încă un meci aici în Australia cu toate că am avut un avantaj important. Trebuie însă să accept asta și să merg mai departe, asta e viața.

Am jucat împotriva unui dintre cei mai buni jucători din lume, iar asta înseamnă că trebuie să fii la un nivel înalt pe toată durata partidei. Așa cum am mai zis, am făcut niște greșeli copilărești în tie-break-ul setului al treilea (face referire la cele două smash-uri ratate).

Mă voi întoarce acasă și mă voi antrena pentru a juca și mai bine. Până la urmă despre asta e vorba, nu?" - Rafael Nadal.

Rezumatul partidei:

Semifinale:

Novak Djokovic (1) vs Aslan Karatsev (115 ATP)

Meciuri directe: 0-0

Daniil Medvedev (4) vs Stefanos Tsitsipas (5)

Meciuri directe: 5-1.