Ashleigh Barty nu a putut face pasul spre semifinalele de la Australian Open cu toate că a câștigat de-o manieră categorică primul set, scor 6-1. Karolina Muchova a apelat la un time-out medical în prima parte a setului al doilea, iar de acolo soarta meciului s-a schimbat.

Ashleigh BartyFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barty vs Muchova 6-1, 3-6, 2-6

Cu un set avantaj și cu break în al doilea (2-0), Ash a fost nevoită să ia o pauză de aproximativ zece minute (n.r. Muchova a primit îngrijiri medicale la vestiare). A fost, în mod evident, scoasă din ritm, iar presa australiană a spus că a fost doar o manevră a adversarei.

De cealaltă parte, Karolina se apără și spune că se simțea destul de rău și că totul se "învârtea" în jurul ei.

La conferința de presă, Ash a lămurit problema acelui time-out medical.

"Am jucat o sumedenie de meciuri în cariera mea unde jucătoarele adverse au cerut time-out medical. Există reguli în acest sens, la fel ca și pentru părăsirea terenului. Nu văd nicio problemă în așa ceva.

Sunt dezamăgită pe mine că am lăsat un astfel de moment să mă influențeze, să mă scoată din ritm. Am destulă experiență la nivel înalt, ar fi trebuit să știu cum să gestionez un asemenea episod.

Da, este un moment foarte dureros (n.r. această eliminare). Dar mă va descuraja el la început de sezon? Cu siguranță, nu" - Ashleigh Barty.

Semifinale:

Muchova, la finalul partidei:

Semifinale:

Karolina Muchova (25) vs Jennifer Brady (22)

Naomi Osaka (3) vs Serena Williams (10).

Meciurile din penultimul act al Grand Slam-ului de la Melbourne vor avea loc joi.