Simona Halep a avut parte de primul test adevărat de la Australian Open, numărul doi mondial având nevoie de nervi de oțel pentru a trece de Ajla Tomljanovic și pentru a se califica în turul trei. Simona a fost condusă cu 5-2 în decisiv, dar a reușit cumva să strângă din dinți și să revină incredibil pentru o victorie spectaculoasă (4-6, 6-4, 7-5).

Simona HalepFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Despre meciul cu Ajla

"Mă aşteptam la un meci greu, pentru că ştiam că joacă tare, cu putere, ştiam că este o adversară redutabilă, aşa că mă aşteptam să fie un meci dificil, dar a fost mai mult decât credeam" - Simona Halep.

La ce s-a gândit la 2-5 în decisiv

"Sunt foarte fericită că pot să zâmbesc acum. Ei bine, nu am fost prea pozitivă când am vorbit cu mine însămi (n.r. când era 5-2 pentru adversară), nu am vorbit de scor, doar m-am acuzat pe mine însămi că nu sunt suficient de puternică să joc împotriva ei. Dar, în final, am fost mai puternică psihic, mi-am dorit să câştig şi nu am vrut să cedez" - Simona Halep.

Despre viitoarea adversară

"Nu cred că am jucat împotriva ei (n.r. Veronika Kudermetova), va fi o nouă provocare, o voi urmări pe întregistrări, aşa cum fac de fiecare dată când mă confrunt cu o jucătoare cu care nu m-am mai întâlnit, dar mai întâi vreau să mă recuperez după acest meci. Dacă voi fi sută la sută ca azi, va fi bine" - Simona Halep, citată de News.ro.

De știut:

  • În turul trei, Simona o va întâlni pe Veronika Kudermetova (Rusia, 36 WTA, favorită 32). Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.
  • În urma acestui succes, Halep conduce cu 4-0 în meciurile cu Ajla Tomljanovic.
  • Pentru calificarea în turul al treilea, Simona Halep va primi $165.228 și 130 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • La ediția din 2020, Halep a ajuns până în semifinale: a fost învinsă de Garbine Muguruza 7-6 (8), 7-5.
  • Cea mai buna performanță a Simonei la Melbourne a fost disputarea finalei din 2018: a cedat în trei seturi, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4, partida jucată împotriva sportivei Caroline Wozniacki.