Ashleigh Barty și Serena Williams ar fi trebuit să se întâlnescă în cel mai așteptat meci al începutului de an din circuitul WTA. Din păcate, duelul din semifinalele de la Yara Valley Classic (Melbourne) nu va mai avea loc după ce americanca s-a retras din cauza unor probleme medicale.

Serena WilliamsFoto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

Conform site-ului oficial al WTA, Serena are unele probleme la umărul drept, iar marea campioană din SUA nu a dorit să forțeze în vreun fel cu doar câteva zile înainte de debutul de la Australian Open (8-21 februarie).

Miza cea mare pentru Serena o reprezintă AO, acolo unde își dorește să-și treacă în CV cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam (performanță cu care ar egala-o pe Margaret Court, recordmana absolută).

De știut:

  • Serena Williams conduce cu 2-0 în confruntările directe cu actualul lider mondial, Ashleigh Barty: a câștigat la Australian Open 2014 (6-2, 6-1) și la Roland Garros 2018 (3-6, 6-3, 6-4).

În aceste condiții, Barty obține calificarea în finala turneului de la Melbourne, de categorie "500". Pentru al doilea loc din marea finală se vor duela Garbine Muguruza și Marketa Vondrousova.