Irina Begu și Johanna Konta au oferit un meci greu de privit pentru cei cu probleme cardiace. Britanica a avut două mingi de meci, în timp ce Irina a fructificat de-abia a noua șansă de a închide partida din optimile "Gippsland Trophy". A fost 4-6, 7-6(10), 7-6(4) pentru jucătoarea noastră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Filmul meciului, pe scurt

Setul I

Begu şi-a pierdut serviciul în primul game al meciului, dar a reuşit să egaleze la 3, pe serviciul adversarei. Konta a mai făcut un break, la 4-4, şi a luat primul set, cu 6-4, după 51 de minute de joc.

Setul II

Jucătoarea română a avut nevoie de opt mingi de set pentru a egala la 1. După ce fiecare sportivă a obţinut câte un break în debutul setului secund, Begu a reuşit să câştige din nou pe serviciul britanicei şi să ducă scorul la 5-3.

Sportiva din Bucureşti a servit apoi pentru set, fără a se impune. Apoi Begu a avut trei mingi de set, la 5-4, dar le-a ratat pe toate.

În tie-break, Begu a condus cu 6-4, 8-7 şi 10-9 şi a salvat la rândul ei două mingi de set, şi de meci în acelaşi timp, înainte de a câştiga cu 12-10, un set de o oră şi 26 de minute.

Setul III

În decisiv, Irina Begu a rupt echlibrul cu un break la 2-1, apoi a avut 40-0 pe serviciul adversarei, la scorul de 5-3, dar nu a reuşit să închidă meciul.

Sportiva română a mai condus cu 40-0 în game-ul următor, a fost din nou egalată. După o a şaptea minge de meci nefructificată, Begu a pierdut game-ul, fiind egalată la 5.

Şi acest set a ajuns în tie-break, pe care Begu l-a câştigat la a noua minge de meci, cu 7-4, după trei ore şi 32 de minute de la start, transmite News.ro.

De știut:

  • În sferturi, Begu se va duela cu japoneza Naomi Osaka, locul WTA şi cap de serie numărul 2.
  • Pentru calificarea în sferturi, Irina va primi 8.770 de dolari şi 100 de puncte WTA.

Rezumatul unei partide de infarct: