​A avut parte de o adversară incomodă, dar a reușit să interpreteze partitura tactică potrivită. Simona Halep a început cu dreptul anul 2021, numărul doi WTA trecând de Anastacia Potapova la "Gippsland Trophy" de la Melbourne. Succesul (6-4, 6-4) o duce pe Halep în optimi.

Simona HalepFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Halep, victorie în două seturi cu Potapova.

Ce a spus Simona Halep la finalul partidei.

De știut:

  • Acesta este primul meci oficial al Simonei Halep începând din data de 4 octombrie 2020, atunci când a fost eliminată în optimile de la Roland Garros de către Iga Swiatek.
  • În turul trei (optimi), Simona va da peste învingătoarea partidei dintre Laura Siegemund (51 WTA) și Destanee Aiava (218 WTA).
  • Pentru calificarea în optimi, Halep va primi 5.500 de dolari şi 55 de puncte WTA.
  • "Gippsland Trophy" este turneu pregătitor pentru Australian Open (va debuta pe 8 februarie). De altfel, competiția se dispută chiar în complexul Grand Slam-ului de la Melbourne.

Despre turneul de la Melbourne

"Gippsland Trophy" se dispută la Melbourne, în perioada 31 ianuarie - 6 februarie 2021. Competiția are loc pe hard, pe tabloul principal sunt 64 de sportive, iar premiile sunt în valoare totală de $565.530.

Halep este cap de serie numărul unu, iar pe lista favoritelor urmează Naomi Osaka (2), Elina Svitolina (3) și Aryna Sabalenka (4). Turneul australian face parte din categoria "500".

Rezumatul partidei dintre Halep și Potapova: