Britanicul Andy Murray, fost lider mondial al tenisului masculin, a confirmat vineri că nu va participa la Australian Open după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19 în această lună, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt foarte dezamăgit să anunţ că nu voi merge în Australia pentru a concura la Australian Open", a declarat Murray, citat de presa britanică. "Am fost într-un dialog constant... ca să încercăm să găsim o soluţie care să permită o formă de carantină viabilă, dar nu am reuşit", a adăugat jucătorul de 33 de ani.

Murray, beneficiarul unui wildcard, a confirmat pe 14 ianuarie că s-a infectat cu noul coronavirus şi s-a autoizolat în locuinţa sa de lângă Londra. Acest lucru a făcut ca scoţianul să nu poată lua unul din zborurile charter puse la dispoziţie de organizatorii Australian Open, fiindu-i astfel greu să ajungă la timp pentru cele 14 zile de carantină înaintea competiţiei.

Acest forfait este o lovitură grea pentru jucătorul cu cinci finale pierdute la Australian Open, care a evoluat ultima oară la acest turneu în 2019. Învins atunci în primul tur de spaniolul Roberto Bautista Agut, el a fost salutat călduros de public, când cariera lui părea că se apropie de sfârşit din cauza unei vechi accidentări la şold.

După altă operaţie, Murray a revenit în 2019 în circuit. Anul trecut, el a jucat doar şapte meciuri din cauza accidentării şi a întreruperii competiţiilor de către pandemie.

Triplu câştigător al unor turnee de Mare Şlem, aflat acum pe locul 123 mondial, Murray a renunţat să participe la Delray Beach (Florida) la prima competiţie a sezonului, de teamă să nu contracteze Covid-19.