Bernard Tomic (228 ATP) s-a calificat pe tabloul principal de la Australian Open, după ce a trecut de calificările de la Doha. Australianul, fost loc 17 mondial, consideră că și-a riscat viața pentru a se afla în capitala Qatarului, dar a precizat că a regăsit plăcerea de a se afla pe teren și s-a apărat în fața jurnaliștilor care l-au criticat în ultimii ani pentru atitudinea sa delăsătoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt în Doha, mi-am riscat viața zburând aici, sănătatea. Covid-ul este în jur, mulți sunt bolnavi, multe lucruri pot merge rău. Îmi risc viața și concurez. Normal, îmi doresc să ajung la Australian Open, altfel mi-aș fi pus racheta în cui. Nu mai am nevoie să joc tenis, am suficienți bani - nu mă mai întrebați asemenea lucruri", a declarat Tomic, potrivit TennisWorldUSA.

Tomic nu a primit un wildcard din partea organizatorilor, însă a reușit să treacă de calificările de la Doha după ce a obținut victorii în trei seturi cu Jozef Kovalik (Slovacia, 131 ATP), Tristan Schoolkate (Australia, 839 ATP) și John-Patrick Smith (Australia, 315 ATP).

"Sunt foarte obosit. Să fiu sincer, sunt mai degrabă obosit decât fericit. Nu am fost niciodată atât de obosit și am jucat mult tenis. Nu sunt în al nouălea cer, dar este un lucru bun, este un sentiment plăcut, însă din punct de vedere fizic nu sunt într-o stare prea bună.

Voi scrieți lucruri rele despre mine. M-am calificat la un Grand Slam, ce ar trebui să scrieți? .

Nu cred că ați fost corecți cu mine în ultima jumătate de deceniu sau chiar în ultimul deceniu. O puteți învârti pe toate părțile, însă nu omiteți faptul că m-am calificat la un Grand Slam. Dacă vă place de mine și mă susțineți, scrieți lucruri frumoase", a completat australianul.

Întrebat dacă poate câștiga Wimbledon-ul, Tomic a răspuns: "Probabil că nu, cu nivelul actual al jucătorilor din circuit. Nu voi spune că voi câștiga la Wimbledon, este dificil să câștigi un Slam. Am vreo șansă să câștig un Slam în acest sezon sau anul următor? Nu. Dar am ocazia să joc bine la un Slam? Da".

Tomic a vorbit și despre momentul retragerii precizând că și-a regăsit plăcerea pentru joc și că va mai juca până la 35 de ani.

"Să călătorești timp de aproape două decenii este dificil. Nu am văzut un avion în ultimele 10 luni, dar acum simt că m-am odihnit și sunt pregătit să îmi mai dau o șansă pentru următorii - să spunem - patru, cinci, șase... șapte ani? Nu voi juca până la 38, 39 de ani - sunt unii care încă mai joacă la acea vârstă - dar eu nu o voi face. Dacă la 35 de ani voi fi în Top 50, Top 100, da, voi continua să joc", a spus Tomic.

De-a lungul timpului, Tomic a oferit mai multe declarații cu care a ieșit în evidență, una dintre ele fiind aceea că nu a iubit niciodată tenisul, că joacă doar pentru bani și că se simte prizonier. În martie 2020, acesta a mințit că are toate simptomele coronavirusului.

Tomic se află pe locul 228 în clasamentul ATP, iar cel mai bun loc ocupat a fost 17, în 2016. A câștigat din tenis $6.115.655.