​Fosta jucătoare de tenis Dominika Cibulkova este în centrul unei polemici în Slovacia, după ce s-a vaccinat anti-Covid, deşi nu era printre persoanele prioritare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polemica a apărut după ce Cibulkova a fost vaccinată înaintea unor persoane din servicii esenţiale.

"Îmi pare tare rău faţă de cei care aşteaptă vaccinul. Sunt dezolată că am fost indusă în eroare când mi-am însoţit soţul la spital doar cu titlu informativ. Dacă aş fi avut cea mai mică idee că fac o mare greşeală, nu m-aş fi vaccinat.

În acelaşi timp, aş dori să le cer oamenilor să nu se teamă de vaccin. Aş fi fericită dacă acest eveniment nefericit va avea un efect pozitiv pentru a convinge cât mai multă lume de necesitatea de a se vaccina", a scris Cibulkova pe Instagram.

Criticată pe rețelele de socializare, Cibulkova a fost sfătuită de ministrul Sănătății din Slovacia și de mai multe cadre medicale să lucreze ca voluntar într-un spital care găzduiește persoane infectate cu noul coronavirus.

"Din moment ce ai primit un vaccin, care, conform legii, este disponibil doar pentru doctori, te invit să lucrezi în orice departament în care sunt tratați pacienții cu coronavirus", a fost mesajul pe care o asistentă i l-a transmis fostei sportive.

Cibulkova este măritată din 2016 cu Miso Navara, un inginer slovac, alături de care formează un cuplu din 2010, informează News.ro.

Dominika Cibulkova s-a născut în Bratislava, în mai 1989, și a devenit jucătoare profesionistă de tenis în 2004. În cariera sa, slovaca a câștigat opt titluri WTA - cel mai important în 2016, la Turneul Campioanelor - și a ajuns în finală la alte 13 întreceri.

La turneele de Grand Slam cea mai bună performanță a obținut-o la Australian Open, în 2014, unde a fost învinsă în finală de chinezoaica Na Li, scor 7-6 (3), 6-0 (a trecut, pe traseu, și de Simona Halep).

Cea mai bună clasare a sportivei avut loc în martie 2017, când s-a aflat pe locul 4 WTA. Sportiva s-a retras în 2019, terminându-și cariera cu 450 de victorii și 299 de înfrângeri.