Dayana Yastremska, locul 29 mondial, a fost suspendată provizoriu de WTA, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping făcut în 24 noiembrie, informează L'Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

În eşantioanele sale s-au descoperit urme de mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanți, folosit în special în tratamentul nivelurilor scăzute de testosteron.

Jucătoarea din Ucraina și-a exprimat uimirea într-o postare pe Twitter.

“Afirm cu fermitate că nu am folosit niciodată vreun medicament pentru îmbunătăţirea performanţelor sau vreo substanţă interzisă. Sunt uimită şi şocată, mai ales pentru că la 9 noiembrie, cu două săptămâni înainte de acest test, am fost testată negativ la turneul de la Linz. După acest ultim turneu al anului, nu m-am mai antrenat, pentru a mă odihni înainte de startul noului sezon.

În urina mea s-a detectat doar o concentraţie foarte mică de metabolit de mesterolon. Având în vedere concentraţia mică şi testul cu rezultat negativ din urmă cu două săptămâni, am primit consiliere că rezultatul poate fi consecinţa unei contaminări. În plus, am fost informată că această substanţă este folosită de bărbaţi ca medicament şi că femeile sunt sfătuite să nu o folosească, din cauza efectelor adverse”, a notat Yastremska.

Sancţiunea a intrat în vigoare din 7 ianuarie 2021, iar jucătoarea în vârstă de 20 de ani are dreptul să facă apel.

Dayana Yastremska, considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare din noua generație, are trei titluri în palmares: Hong Kong (2018), Hua Hin și Strasbourg (2019).