​L'Equipe a publicat condiţiile pe care trebuie să le respecte jucătorii, jucătoarele de tenis şi staff-urile lor la Australian Open, turneu care ar urma să se desfăşoare între 8 şi 21 februarie 2021, şi nu din 18 ianuarie, cum era programat iniţial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit condiţiilor intrate în posesia publicaţiei franceze, jucătorii trebuie să sosească în Australia obligatoriu între 15 şi 17 ianuarie 2021 şi să intre într-o carantină de tip "bulă", care va dura până la 31 ianuarie, transmite News.ro.

În timpul acestei carantine, nimeni nu poate petrece mai mult de cinci ore în afara camerei de hotel, iar acest timp va fi dedicat exclusiv pentru antrenamente pe teren, în sala de gimnastică sau la tratament.

Toate acestea vor avea loc numai în complexul care va găzdui turneul, Melbourne Park.

La complexul sportiv, în fiecare zi, un jucător poate fi însoţit doar de o persoană (nu neapărat aceeaşi în fiecare zi). Se vor forma grupuri de câte doi jucători (fiecare cu însoţitorul lui) şi vor putea să se antreneze doar între ei pe parcursul întregii carantine. Dacă vreunul dintre cei patru va fi testat pozitiv pentru noul coronavirus, toţi vor rămâne în camerele lor timp de 14 zile după test.

Teste vor avea loc pentru toţi în zilele 1, 3, 7, 10 şi 14 ale carantinei lor.

După această perioadă, toată lumea va putea trăi şi călători normal în Melbourne.

În funcţie de poziţionarea jucătorilor şi, mai ales, de deciziile finale ale guvernului statului Victoria, ediţia 2021 a Australian Open ar putea fi anulată, caz în care turneele programate pentru februarie şi martie, în Europa, în America de Sud şi în Statele Unite ar putea avea loc la datele planificate iniţial.

Însă dacă Grand Slam-ul de la Melbourne ajunge să găsească o modalitate de a găzdui întreaga lume a tenisului în ianuarie şi februarie, va exista un calendar întreg refăcut de urgentă.