Turneul de tenis de la Madrid, Mutua Open, patronat de Ion Ţiriac, se va desfăşura, începând de anul viitor, pe parcursul a două săptămâni, în perioada 27 aprilie - 9 mai la Caja Magica, aşa cum iniţial planificaseră organizatorii încă din 2002, de la înfiinţarea competiţiei, scrie EFE.

Caja MagicaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Astfel, în capitala Spaniei vor avea loc turneul masculin (ATP Masters 1.000) şi turneul feminin (WTA Premier Mandatory), competiţii unite în două săptămâni, fiind astfel singurul eveniment de la această categorie ce se va disputa în această formulă şi pe această durată.

"Suntem fericiţi că ne-am atins obiectivul de a deveni un turneu cu o durată de două săptămâni", a declarat Feliciano Lopez, directorul Mutua Madrid Open.

''Era un lucru pe care-l urmăream de mai mult timp, un aspect care ne va permite să ne bucurăm mai multe zile de cel mai bun tenis din lume la Caja Magica.

Sunt sigur că atât sponsorii noştri, cât şi fanii turneului vor primi această veste cu entuziasm, ca şi oraşul Madrid de altfel, care va primi mai mulţi vizitatori pentru o perioadă mai lungă de timp'', a adăugat Lopez.

Manolo Santana, preşedinte de onoare al turneului, a afirmat: ''Cele două săptămâni de competiţie pe care le vom avea începând cu anul viitor ne vor ajuta să ne poziţionăm ca unul dintre cele mai importante evenimente din calendar''.

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, turneul Masters 1000 de la Madrid, reprogramat în perioada 12-20 septembrie, a fost anulat.

"După ce au examinat situaţia luni întregi, organizatorii Mutua Madrid Open au fost nevoiţi să anuleze turneul din cauza conjuncturii dificile provocate de infecţia cu Covid-19 la toate nivelurile", se menţiona, în august, într-un comunicat al organizatorilor.

Programat iniţial pentru luna mai, turneul fusese amânat pentru perioada 12-20 septembrie în calendarul modificat în urma pandemiei, transmite Agerpres.

Dar reapariţia unor focare de coronavirus în Spania i-a determinat pe organizatori să se îndoiască de faptul că desfăşurarea competiţiei se va face ''fără complicaţii de sănătate care ar afecta jucătorii, publicul şi angajaţii''.