Bianca Andreescu a jucat ultima dată un meci oficial la ediția de anul trecut a Turneului Campioanelor (octombrie), problemele de la genunchi obligând-o să se opereze. Sportiva în vârstă de 20 de ani care reprezintă Canada a ratat complet sezonul din acest an (unul oricum redus din cauza pandemiei de coronavirus).

Bianca AndreescuFoto: wta insider

Aflată în prezent pe locul 7 în clasamentul WTA, Bianca intenționează să revină pe teren în ianuarie 2021, cu ocazia Australian Open, informează Reuters.

"Mă simt foarte bine, sunt perfect sănătoasă. Pandemia m-a ţinut pe loc, la fel ca şi câteva probleme personale, dar acum sunt bine, mă antrenez la maxim. Aştept cu încredere noul sezon.

Nu aş spune că sunt gata să joc mâine pentru că vreau să o iau treptat, dar în câteva săptămâni va fi bine. Chiar dacă mă simt în formă, nu mă grăbesc", a spus Andreescu.

Cel mai important succes al Biancăi este câștigarea US Open-ului, ediția din 2019 (în acest an nu a evoluat la Flushing Meadows).

De-a lungul carierei, Andreescu a adunat din tenis $6.720.038, iar în 2019 (cel mai bun an de până acum al sportivei) a bifat 48 de victorii și 7 înfrângeri.