Discuțiile despre existența unui cel mai bun jucător din istoria tenisului masculin au reaprins după ce Nadal a câștigat Roland Garros-ul și l-a egalat pe Federer la totalul titlurilor de Grand Slam (20). Chestionat în privința acestui subiect, Nick Kyrgios nu a avut nicio urmă de îndoială, australianul vorbind deschis despre alegerea lui.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre un nou titlu câștigat de Nadal la Roland Garros

"Este incredibil, însă nu am fost deloc surprins să-l văd cum își bate adversarii cu destulă ușurință. Roland Garros este încă , îi place atât de mult să joace acolo. Din punctul meu de vedere, nu vom vedea niciodată în sportul mondial ceva asemănător cu ceea ce face el la Paris, un jucător atât de dominant pe o singură suprafață" - Nick Kyrgios.

Ibericul, cel mai bun din era sa

"Nadal este acolo, alături de cei mai buni din istorie. În fapt, ai putea chiar să spui că este cel mai mare. Pentru mine, cel care am jucat împotriva celor 4, pentru că eu îl pun acolo și pe Andy Murray, ai putea să spui că Federer este cel mai impunător jucător din toate timpurile, dar din era sa este Nadal" - Nick Kyrgios.

Djokovic, lăsat în urma lui Federer și a lui Nadal

"Mulți îți vor spune că Djokovic este cel mai mare, alții că Nadal. Pentru mine, Federer este cel mai mare. Este un atlet pe care îl văd la același nivel cu Michael Jordan. Este un tip care poate fi incredibil pe orice suprafață, iar modul în care joacă este pur și simplu ceva special. Este inexplicabil" - Nick Kyrgios.

El și Rafa, persoane atât de diferite

"Rafa este special de asemenea. Suntem persoane foarte diferite, am mai avut tensiunile noastre acolo pe teren, dar asta nu înseamnă că nu îi recunosc meritele. Este un mare campion, iar câștigarea a 20 de Grand Slam-uri este o nebunie. Nu cred că vom mai vedea așa ceva vreodată", a completat Kyrgios.

Nick Kygios, meciuri directe cu BIG 3:

Kyrgios vs Djokovic 2-0

Kyrgios vs Nadal 3-5

Kyrgios vs Federer 1-6

Clasamentul detaliat al titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer, Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 17

4 Pete Sampras 14

5 Roy Emerson 12

6 Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.

Roger Federer, 39 de ani (6 AO, 1 RG, 8 W, 5 USO)

Rafael Nadal, 34 de ani (1 AO, 13 RG, 2 W, 4 USO)

Novak Djokovic, 33 de ani (8 AO, 1 RG, 5 W, 3 USO).