După fiecare rundă de la openul francez, calculele UTR (Universal Tennis Ratings – un sistem de apreciere a sportivilor după ultimele 30 de meciuri jucate de fiecare și gradele de dificultate ale turneelor; printre sponsorii principali se numără Novak Djokovic și Larry Ellison, fondatorul lui Oracle) calculează șansele tuturor în funcție de dificultatea tabloului de concurs.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafa va fi pentru totdeauna regele zgurii. Dar, din cauză că va juca probabil semifinala cu Dominic Thiem – care l-a mai bătut de patru ori pe zgură - șansele lui de a deveni campion (39,6%) scad ușor în comparație cu ale lui Djokovic (41,7%). Privind mai atent tabelul de mai jos, veți observa că Nadal are mai multe șanse de a ajunge în sferturi și semifinale decât Djokovic, înainte de a lua în calcul factorul Thiem.

Atât Andrei Rubliov, cât și Stefanos Tsitsipas, al patrulea și al cincilea pe listă, au revenit de la 0-2 la seturi marți, în timp ce Diego Schwartzmann (poziția a opta) a cedat doar patru ghemuri în meciul din primul tur cu Miomir Kecmanovic. Roberto Bautista Agut este al șaptelea, dar va trebui să treacă de Pablo Careno Busta și Matteo Berrettini ca să ajungă în sferturi. Rubliov are tabloul cel mai favorabil după primii trei, întrucât cel mai bun jucător rămas în calea lui până la sferturi este Dusan Lajovic.

Ca de obicei, turneul fetelor rămâne mai deschis decât al băieților de top, dar Petra Kvitova, nu Simona Halep, are cele mai bune șanse de a câștiga.

Are sens. Următoarele jucătoare sunt doar câteva din cele care pregătesc ambuscade pentru principala favorită WTA Simona Halep în sfertul său de tablou: Amanda Anisimova (o va și întâlni în turul al treilea), Iga Swiatek, Maria Sakkari și Kiki Bertens. Jucătoarele cele mai bune plasate în secțiunea Kvitovei sunt Petra Martic, Sloane Stephens și Karolina Pliskova. Nu e nimic mortal în nivelul lor actual de joc și în lipsa perenă de performanțe în turneele majore a Pliskovei (între timp a și fost eliminată de Ostapenko).

Dacă n-ați observat, Serena Williams nu se număra printre primele opt favorite din cauză că împărțea tabloul cu Elena Svitolina, Viktoria Azarenka și Elise Martens – iar între timp s-a și retras din turneu fără a mai putea beneficia de eliminarea Azarenkăi.

(Tennis.com)