Duminică vor debuta partidele de pe tabloul principal de la Roland Garros, competiție unde Simona Halep va fi cap de serie numărul unu. Câștigătoare pe Chatrier la ediția din 2018, Simona a vorbit despre statutul de favorită, despre temperatura pe care a găsit-o la Paris și despre ce i se pare ciudat la Grand Slam-ul parizian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre temperatura de la Paris

"Ador acest loc, acest turneu. Este un pic frig, sinceră să fiu. Sper să mă obişnuiesc. Mă simt bine. Sunt încrezătoare, dar nu se ştie niciodată. Voi încerca să dau tot ce am mai bun şi să fiu pregătită.

Atunci când este frig, este mai dificil. Este o diferenţă mare între Roma şi aici, cu siguranţă. Sunt cu 15 grade mai puţin, aşa că mi-e frig.

Însă condiţiile sunt aceleaşi pentru toţi. Am o atitudine pozitivă. Visez să câştig fiecare turneu la care particip. Aici este special, pentru că a fost primul Grand Slam pentru mine.

Va fi mereu în inima mea. De fiecare dată am dorinţa să joc cât pot de bine şi să am un parcurs cât mai lung. Fiecare meci este o luptă" - Simona Halep.

Despre faptul că este favorita specialiștilor

"Sunt onorată de faptul că toţi gândesc că sunt favorită, însă nu privesc situaţia astfel. Din punctul meu de vedere sunt multe favorite. Fiecare munceşte mult pentru a câştiga acest turneu, aşa că nu mă gândesc mult la asta.

Încerc să joc fiecare meci şi vom vedea la final cum merg lucrurile. Ador să joc pe zgură, este suprafaţa pe care mă simt cel mai bine. Să joc la Roland Garros la sfârşitul lui septembrie este ciudat.

Însă este fantastic faptul că avem această oportunitate şi cred că trebuie să le mulţumim tuturor celor care s-au luptat pentru ca acest turneu să fie posibil", a adăugat Halep, citată de tennisactu.net, conform News.ro.

Traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros:

Turul I - Sara Sorribes Tormo

Turul II - Irina Begu

Turul III - Amanda Anisimova

Optimi - Marketa Vondrousova

Sferturi - Johannna Konta / Svetlana Kuznetsova / Kiki Bertens

Semifinale - Elina Svitolina / Elise Mertens / Victoria Azarenka / Serena Williams

Finală - Garbine Muguruza / Sofia Kenin / Petra Kvitova / Angelique Kerber / Sloane Stephens / Karolina Pliskova

Va fi ediția cu numărul 118 a competiției de la Roland Garros, turneul urmând să se dispute în perioada 27 septembrie - 11 octombrie 2020. Întrecerea de la Paris va putea fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.