​A jucat un singur turneu în acest an, fiind eliminat în semifinalele de la Australian Open. A suferit două operații la genunchi, s-a bucurat că a avut mult timp liber pe care l-a petrecut cu familia și și-a stabilit marele obiectiv pentru 2021. Roger Federer a mărturisit, de asemenea, ce îi lipsește cel mai mult în acest moment.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre 2020

"Este un an cu adevărat special până acum. Ultimul meu meci a fost în Africa de Sud cu Rafa (n.r. Nadal, la Cape Town în februarie). Am jucat Openul Australiei, iar apoi au urmat două operaţii, cârje în timpul recuperării. Acum, nu mai este Wimbledon (programat iniţial între 29 iunie şi 12 iulie), nu mai sunt Jocuri Olimpice, dar este coronavirus, izolare, interdicţie de călătorie" - Roger Federer.

Ce nu a mai trăit de 20 de ani și ce îi lipsește

"Personal, a fost plăcut să rămân în acelaşi loc o perioadă atât de lungă (n.r. din cauza pandemiei de Covid-19 și a accidentării). Nu am mai trăit asta de 20 de ani. Dar, bineînţeles că Wimbledon îmi lipseşte, bineînţeles că aş fi vrut

să joc în acest moment, să fiu pe terenul central pentru două săptămâni" - Roger Federer.

Ce obiectiv are pentru 2021

"Desigur, unul din marile mele obiective este să pot juca anul viitor la Wimbledon, iar pentru acest lucru fac recuperare în fiecare zi, mă antrenez şi urmez un program de pregătire fizică de 20 de săptămâni anul acesta" - Roger Federer.

Acum fix 17 ani câștiga primul Wimbledon

"Wimbledon mi-a dat totul şi privesc cu 17 ani în urmă, când a început totul pentru mine, mai precis pe 6 iulie 2003, când am câştigat primul din cele opt titluri pe iarba britanică", și-a reamintit Roger Federer.

Finala din 2003, de unde a pornit totul: