Toni Nadal a discutat cu Eurosport-ul recent, iar în discuție a fost adus inevitabil și subiectul celui mai bun jucător din toate timpurile. Antrenorul iberic are un punct clar de vedere, iar acesta a precizat, printre altele, că și-ar dori ca Roger Federer să câștige toate meciurile.

Rafa si Toni NadalFoto: espn.com

Și-ar dori ca Federer să câștige toate meciurile

"Pentru mine, el (n.r. Federer) este un jucător minunat. Îmi place să mă uit mult la meciurile sale. Dacă nu aș fi unchiul și nici antrenorul lui Rafa, mi-aș dori ca Federer să câștige toate meciurile. Dar până la urmă, îmi place cum joacă pentru că este elegant, dar și foarte eficient în același timp" - Toni Nadal, pentru Eurosport.

Federer este cel mai bun din istorie

"Știu că Federer este cel mai bun din toate timpurile. Poate Rod Laver și Rafael (n.r. să mai intre în discuție). Nadal nu este departe în spate, dar în acest moment Roger este cel mai bun" - Toni Nadal.

De ce este Novak Djokovic un adversar mai dificil decât Roger Federer

Printre altele, Toni Nadal a explicat și de ce Djokovic este un adversar mult mai dificil decât Roger Federer.

"Pentru noi, întotdeauna a fost mai dificil să jucăm împotriva lui Djokovic. Nu este vorba despre cine este mai bun dintre ei doi. Împotriva lui Roger avem un plan, știm cum să face asta (n.r. să-l învingem), dar împotriva lui Djokovic de multe ori nu știam ce trebuie exact să fie făcut.

Este, din punctul meu de vedere, mult mai greu de jucat cu sârbul, tocmai de aceea prefer meciurile cu Federer" - Toni Nadal.

Rezultatele îi dau dreptate lui Toni: Nadal l-a învins ultima dată la un Grand Slam pe Djokovic în 2014, la Roland Garros, iar de atunci sârbul l-a învins pe nepotul său în disputele de la Wimbledon (2018) și Australian Open (2019).

Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer.

Djokovic vs Nadal 29-26

Djokovic - Federer 27-23.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer 20

2 Rafael Nadal 19

3 Novak Djokovic 17.

În momentul de față, Toni Nadal și-a dedicat tot timpul Academiei de Tenis pe care Rafael o deține la Manacor (Mallorca), acolo unde pregătește tinere talente pentru a face pasul spre afirmare.