Postul american de televiziune Tennis Channel, care difuzează 24 de ore din 24 programe dedicate tenisului şi altor sporturi cu rachetă, a stabilit lista celor mai bune zece jucătoare din istorie, în fruntea căreia se află americanca Serena Williams.

Serena WilliamsFoto: Australian Open / Twitter

Experţii canalului din Statele Unite au stabilit că Serena Williams, câştigătoarea a 23 de turnee de Grand Slam la simplu, 14 la dublu şi 2 la dublu mixt, aflată în continuare în activitate, la 38 de ani, merită să ocupe primul lor în această ierarhie.

Serena se află în faţa americancei de origine cehă Martina Navratilova (18 titluri de Grand Slam la simplu, 59 în total) şi a germancei Steffi Graf (22 de titluri de Grand Slam), singura jucătoare care a câştigat toate cele patru turnee de Grand Slam într-un singur an (1988) şi care a ocupat fotoliul de lider al clasamentului WTA timp de 377 de săptămâni, un record absolut în tenisul feminin şi masculin.

Cele trei sunt urmate, în ordine, de americancele Chris Evert (nr. 4) şi Billie Jean King (nr. 5), australianca Margaret Court (nr. 6), sârboaica Monica Seles (nr. 7), americanca Venus Williams (nr. 8), belgianca Justine Henin (nr. 9) şi rusoaica Maria Sharapova (nr. 10), transmite Agerpres.