​Federaţia americană de tenis (USTA) studiază mai multe posibilităţi pentru ca US Open, al patrulea Grand Slam al anului, singurul neamânat sau anulat până acum din cauza pandemiei de coronavirus, să se poată desfăşura în 2020.

US Open, logoFoto: usopen.org

Varianta principală avută în vedere este ca turneul să se ţină la Flushing Meadows, la datele stabilite, 24 august - 13 septembrie, cel mai probabil fără spectatori, în condiţiile în care statul New York este regiunea cea mai afectată de coronavirus din lume.

Însă noul director executiv al USTA, Michael Dowse, nu exlude posibilitatea ca turneul să fie mutat la Indian Wells Tennis Garden, în California, care găzduieşte de obicei, în martie, BNP Paribas Open. Turneul de la Indian Wells a fost prima competiţie de tenis care nu s-a desfăşurat după ce coronavirusul a început să se răspândească în lume.

Deşi directorul turneului, Tommy Haas, spunea că organizatorii caută o dată pentru ca BNP Paribas Open să se ţină totuşi în acest an, Dowse vorbeşte acum de o mutare a US Open în sudul SUA, în luna noiembrie.

Cu toate acestea, "nu a fost luată nicio decizie oficială cu privire la Indian Wells", a spus Dowse, potrivit USA Today.

"Vom şti mult mai multe în iunie. Orice decizie luăm trebuie să o facem împreună cu proprietarii Indian Wells, cu ATP şi WTA. Toţi ne dorim ca US Open să se desfăşoare şi suntem pregătiţi să ajutăm cu testarea pentru coronavirus şi să ajutăm jucătorii să intre şi să iasă din ţară", a adăugat el.

US Open în California poate fi o soluţie mai bună decât în Corona Park, fără spectatori. Indian Wells Tennis Garden oferă toate condiţiile organizării unui Grand Slam. Arena centrală, cu 16.000 de locuri, este a doua din lume din punct de vedere al capacităţii, după terenul Arthur Ashe, de la New York.

În plus, în California s-ar putea ridica în curând restricţiile impuse după pandemia de coronavirus, iar şansele ca turneul să se organizeze cu spectatori, în noiembrie, ar fi mai mari.

Toate competiţiile din circuitele ATP şi WTA sunt suspendate cel puţin până la 13 iulie.

Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, programat iniţial între 24 mai şi 7 iunie, a fost amânat pentru 20 septembrie - 4 octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce turneul de la Wimbledon a fost anulat,informează News.ro.