Tenisul trăiește momente de incertitudine, nefiind cunoscut următorul turneu care s-ar putea disputa (cu sau fără spectatori). Aflată în izolare în Elveția alături de prietenul Gael Monfils, Elina Svitolina nu privește cu mare optimism spre următoarea perioadă, sportiva fiind de părere că nu se va juca deloc tenis în vara acestui an.

WTA, logoFoto: wtatennis.com

"Este posibil să mai jucăm tenis în acest an, dar cred că după luna septembrie fiecare țară are un plan și o evoluție a carantinei, deci va fi greu de găsit un numitor comun. Poate, de fapt sper, să se joace în octombrie" - Elina Svitolina.

Nu vrea să joace în China în următorii doi ani

Svitolina a mai precizat că este îngrijorată pentru starea ei de sănătate pentru momentul în care se va juca tenis din nou. Sportiva din Ucraina nu vrea să mai joace la vreun turneu din China în următoarele două sezoane.

"China și-a revenit mai mult sau puțin din această pandemie, poate cât de curând ne vor invita să jucăm la ei. Nu cred că voi dori să călătoresc în China în următorii doi ani de zile", a completat Svitolina.

WTA și ATP au anunțat că următorul termen la care să se reia competițiile ar fi la jumătatea lunii iulie, dar este tot mai greu de crezut că se va putea juca tenis în vara acestui an.