WTA a anunțat, luni - pe contul oficial de twitter, o nouă dată până la care toate turneele feminine de tenis sunt anulate. Măsura vine să protejeze spectatorii și jucătoarelor în fața pandemiei de coronavirus.

WTA, logoFoto: wtatennis.com

Conform WTA, nu va mai avea loc niciun turneu până la data de 2 mai. Dacă lucrurile se vor îmbunătăți, prima competiție care ar putea să aibă loc va fi Madrid Open, întrecere patronată de Ion Țiriac.

O nouă informare a WTA va avea loc în săptămâna premergătoare competiției de la Caja Magica (2-9 mai, Premier Mandatory).

În contextul situației grele prin care trece Madridul în aceste momente din cauza coronavirusului, este însă greu de crezut că turneul de categorie Premier Mandatory va avea loc.

Spania este cel mai afectat stat din Europa după Italia, iar potrivit ultimului bilanț există 7.753 de cazuri detectate și 288 de persoane decedate din cauza Covid-19.

Lista turneelor care au fost anulate:

Indian Wells (Premier Mandatory, SUA), Abierto Zapopan (Guadalajara, 125K, Mexic), Miami (Premier Mandatory, SUA), Volvo Car Open (Charleston, Premier, SUA), Bogota (International, Columbia), Istanbul Open (International, Istanbul, Turcia), Porsche Tennis Grand Prix (Premier, Stuttgart, Germania) și Praga Open (International, Praga, Cehia).

Comunicatul celor de la WTA: