Novak Djokovic și-a demonstrat încă o dată calmul incredibil în situații limită, a salvat trei mingi de meci în fața lui Gael Monfils, și s-a calificat în ultimul act al turneului de la Dubai. După două ore și 33 de minute, Nole s-a impus cu 2-6, 7-6(8), 6-1 și îl va întâlni pe grecul Stefanos Tsitsipas în marea finală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul set a fostul unul dominat de Monfils, care nu i-a oferit vreo minge de break adversarului. În manșa secundă, sârbul a ratat trei mingi de set la 6-5 și a ajuns într-o situație foarte dificilă în tiebreak. Gael a condus cu 6-3, însă Nole a salvat toate cele trei mingi de meci (ar fi fost prima victorie a lui Monfils în fața sârbului, după 16 înfrângeri), a mai risipit două oportunități de a închide setul în decisiv și s-a impus în cele din urmă cu 10-8.

Al treilea set a fost la discreția lui Novak Djokovic, care a câștigat cu 6-1 (a mai făcut trei break-uri) și a rămas neînvins în aceast an (17 victorii).

Ultimul punct al partidei dintre Djokovic și Monfils:

În cealaltă semifinală, Stefanos Tsitsipas (al doilea favorit, 6 ATP) s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața britanicului Daniel Evans (37 ATP). Meciul a durat o oră și 23 de minute.

Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas s-au mai întâlnit de patru ori în circuitul ATP și și-au împărțit victoriile: grecul a câștigat la Toronto 2018 și Shanghai 2019, în timp ce sârbul s-a impus la Madrid și Paris (ambele în 2019). Ultimul duel dintre cei doi a avut loc la Abu Dhabi, unde a fost 3-6, 7-6(4), 6-4 pentru Stefanos.

Ultimul punct al partidei dintre Tsitsipas și Evans: