Problemele fizice ale Biancăi Andreescu par fără sfârșit, campioana de la US Open fiind nevoită să declare încă un forfait.

Bianca AndreescuFoto: wta insider

Bianca a suferit o accidentare la genunchi la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, din luna octombrie a lui 2019, iar de la partida disputată împotriva Karolinei Pliskova nu a mai apărut în circuitul WTA.

Andreescu a fost nevoită să declare forfait și de la Doha (de categorie Premier 5), acesta fiind al patrulea turneu important pe care sportiva din Canada îl ratează în ultimele luni (după Auckland, Australian Open și Dubai).

Revenirea pe teren se amână pentru Indian Wells (Premier Mandatory, 9-22 martie 2020), competiție unde Bianca a uimit pe toată lumea la ediția precedentă: a câștigat titlul în deșertul californian (până la câștigarea trofeului, Andreescu a trecut de Irina Begu, Dominika Cibulkova, Stefanie Voegele, Qiang Wang, Garbine Muguruza, Elina Svitolina și Angelique Kerber).

În acest moment, Bianca se află pe locul 4 în ierarhia mondială și indiferent de rezultatele de la Dubai (turneu în desfășurare) nu mai poate pierde această poziție.