​Belgianca Kim Clijsters va reveni în tenis la turneul de la Dubai, care va avea loc în perioada 17-22 februarie şi la care participă şi Simona Halep, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kim Clijsters anunţase iniţial că va reveni la turneul de la Monterrey (Mexic), care se va desfăşura începând din 2 martie.

La turneul de la Dubai, pe lângă Clijsters şi Halep vor mai fi prezente şi Bianca Andreescu, Sofia Kenin, Belinda Bencic, Karolina Pliskova sau Elina Svitolina.

În schimb, numărul 1 mondial Ashleigh Barty s-a retras din cauza unei accidentări.

După ce a câştigat un Grand Slam, la US Open, în 2005, Clijsters s-a retras prima dată în 2007, pentru a-şi întemeia o familie. Ea a revenit pe teren, în 2009, şi a mai câştigat trei Grand Slam-uri, de două ori la US Open şi o dată Australian Open, înainte de a se retrage din nou, în 2012.

În cariera ei, belgianca a câştigat 41 de turnee şi a fost 20 de săptămâni numărul 1 mondial. Ea are trei copii, o fată, Jada, născută în 2008, şi doi băieţi Jack, născut în 2013 şi Blake, în 2016.

În calitate de fost număr 1 mondial, Kim Clijsters poate beneficia într-un sezon de un număr nelimitat de wild card-uri. Ca să fie înregistrată în clasament, ea trebuie să joace trei turnee şi să câştige cel puţin zece puncte WTA.