Simona Halep a declarat, sâmbătă, după victoria reuşită în faţa Yuliei Putintseva, în turul al treilea al Australian Open, că este foarte fericită că a acces în a doua săptămână a competiţiei. Aceasta a vorbit și despre schimbarea sa de mentalitate, în prezent reușind să se deconecteze mai ușor și să se relaxeze în zilele libere, și despre momentul în care se va retrage.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește și: Simona Halep, în optimi la Australian Open (6-1, 6-4 cu Yulia Putintseva)/ În deplin control

"Anul trecut a fost extraordinar câştigând Wimbledon-ul, dar aici este un tenis diferit, pot spune, aşa că sunt pregătită, am fost pregătită de când am venit aici, mă bucur de fiecare meci pe care-l joc, dau totul pentru a câştiga şi sunt foarte, foarte fericită că sunt în a doua săptămână a competiţiei.

(n.r. - întrebată dacă este o afectată de faptul că favoritele au început să piardă) Nicidecum, nu mă concentrez pe alte jucătoare, ci doar pe mine însămi. Ştiu că la acest nivel este foarte greu fiecare meci, aşa că trebuie să fii sută la sută concentrat pe ceea ce ai de făcut pe teren. Nu contează cine pierde, cine câştigă, trebuie doar să-mi fac treaba când intru pe teren.

În trecut eram obsedată de tenis, acum nu mai sunt aşa, deoarece am învăţat că trebuie să mă relaxez un pic în zilele libere, să mă gândesc la altceva. Viaţa este drăguţă, viaţa este frumoasă, trebuie să te bucuri de ea cât mai mult posibil, apoi când avem de jucat un meci trebuie să ne resetăm şi să fim sută la sută pe teren", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Despre victoria în fața Yuliei Putintseva:

"Mă aştetam ca meciul să decurgă aşa, ştiam cum joacă. A fost mai puternică pe forehand decât mă aşteptam. Ştiam că trebuie să-i atac serviciul, eu să servesc bine, pentru că loveşte bine returul. În mare, a fost cum mă aşteptam. Ştiam că este foarte bună la scurte. Am devenit puţin frustrată pentru că am ajuns la multe dintre ele, dar le-am ratat sau le-am pus în terenul ei, de unde m-a pasat. Da, a fost puţină frustrare acolo, dar apoi am fost mai atentă la loviturile ei şi a fost mult mai bine în final" - Simona Halep, la conferința de presă.

Despre meciul cu Elise Mertens:

"Am jucat de câteva ori, cred că la French Open ne-am întâlnit. Am jucat o dată și la Madrid, și la Doha. Am jucat de multe ori și e suficient pentru a ști cum joacă și ce am de făcut împotriva ei. Nu m-am gândit încă la acest meci, ca să fiu sinceră, pentru că este prea din scurt.

Dar voi fi pregătită pentru meci și trebuie să lupt. Chiar dacă va juca grozav, voi fi acolo gata să joc. Dacă îmi aduc aminte am avut set și break (n.r. în finală la Doha), cred că se luptă până la final, nu renunță niciodată. Și face meciuri bune, joacă în viteză, aproape de linia de fund".

Despre jocul său:

"Cred că mi-am îmbunătăţit serviciul, returul arată destul de bine, merg la fileu, am inclus câteva scurte în jocul meu, este un pas mare. Sunt fericită de jocul meu"

Despre câștigarea turneelor de Grand Slam:

"Am jucat câteva finale înainte şi simţeam că este foarte greu să iau una. După ce am câştigat, am simţit că e posibil, orice e posibil, poate m-am relaxat un pic mai mult şi nu mai văd aceste turnee ca fiind de neatins. Mă simt mai încrezătoare, ştiu că e greu de câştigat meci după meci, şapte meciuri la rând, dar este posibil. Asta mă face mai încrezătoare".

Despre retragerea din tenis:

"Să vă spun cinstit, am vorbit cu fratele meu ieri despre asta. Nu m-am gândit încă, probabil o voi face la fel ca ea (n.r. - Wozniacki), să anunţ că e ultimul turneu şi apoi mă retrag. Nu pot să spun că este ultimul an, pentru că eu îmi schimb destul de des părerea şi nu e bine. Probabil că o să anunţ înaintea unui turneu şi apoi voi fi aut din lumea asta".

De știut:

  • În optimi, Simona se va duela cu Elise Mertens (17 WTA şi cap de serie numărul 16).
  • Pentru calificarea în optimi, Halep va primi 205.000 de dolari americani şi 240 de puncte WTA.
  • Odată cu eliminarea de la Australian Open a jucătoarei Karolina Pliskova, Simona Halep va urca pe locul 2 al ierarhiei WTA (clasamentul în timp real). Ea poate fi întrecută până la finalul competiţiei de la Melbourne doar de Kiki Bertens, locul 10 WTA.
  • La ediția din 2019, Simona Halep a fost eliminată în optimile de la AO de Serena Williams (6-1, 4-6, 6-4).
  • Cea mai bună performanță a Simonei de la Melbourne a fost finala disputată în 2018. Atunci, Halep a fost învinsă de Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Yulia Putintseva din Kazakhstan, locul 38 WTA, calificându-se pentru a cincea oară în optimile de finală ale Australian Open.