Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, locul 2 WTA, se alătură apelului lansat de tenismenul Nick Kyrgios şi va dona 125 de euro pentru fiecare as pe care îl va servi la meciurile disputate în Australia victimelor incendiilor care au afectat ţara de la Antipozi, scrie News.ro.

Karolina PliskovaFoto: wta/ twitter

"Hei, Aussie! Iubesc ţara voastră şi am decis să mă alătur jucătorilor australieni şi să donez 200 de dolari (n.r. - australieni, 125 de euro) pentru fiecare as pe care îl voi servi în Australia, pentru a ajuta victimele incendiilor", a scris Pliskova, pe Twitter.

Jucătoarea cehă va începe sezonul la turneul de la Brisbane (6-12 ianuarie), apoi va evolua la Australian Open, din 20 ianuarie.

Lumea tenisului, aflată în Australia pentru debutul sezonului, s-a mobilizat în vederea strângerii de fonduri pentru victimele incendiilor de vegetaţie, a doua zi după apelul lansat în acest sens de Nick Kyrgios.

Preşedintele Tennis Australia Craig Tiley a anunţat organizarea de evenimente pentru strângerea de fonduri la ATP Cup, Openul Australiei şi la alte turnee prevăzute în perioada următoare.

De la începutul lunii septembrie, cel puţin 18 persoane au murit şi alte mii au fost evacuate din cauza incendiilor din Australia.

Organizatorii turneelor de tenis din Australia au anunţat că experţi medicali vor supraveghea condiţiile de joc şi meciurile vor fi suspendate dacă este cazul.