Jucătoarea de tenis Karolina Pliskova (2 WTA) i-a cooptat în staff-ul său tehnic pe antrenorul venezuelean Daniel Vallverdu și pe fosta jucătoare de dublu Olga Savchuk.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Mediafax, Vallverdu va fi la prima experiență ca antrenor al unei tenismene, după ce, în trecut, a mai activat doar în circuitul masculin, alături de jucători precum Andy Murray, Tomas Berdych, Grigor Dimitrov sau Stanislav Wawrinka.

Olga Savchuk (32 ani) s-a retras după US Open 2018. Cele mai bune clasări ale acesteia au fost pozițiile 79 la simplu și 33 la dublu.

După Turneul Campioanelor, Karolina Pliskova a anunțat despărțirea de Conchita Martinez, alături de care a reușit să obțină locul 2 WTA. De asemenea, în 2019, jucătoarea din Cehia a câștigat patru titluri WTA: Brisbane, Roma, Eastbourne și Zhengzhou. Sâmbătă, Conchita Martinez a anunțat că va începe colaborarea cu o altă jucătoare din circuit, Garbine Muguruza.

Pliskova a cucerit 15 titluri WTA în carieră, însă niciunul de Grand Slam, performanță pe care va încerca să o obțină sub îndrumarea noului său antrenor.