Perechea Horia Tecău/ Jean-Julien Rojer a pierdut prima partidă disputată la Turneul Campionilor (ediția din 2019), cei doi fiind învinși după un meci de mare luptă de dublul Kevin Krawietz/ Andreas Mies, scor 7-6(3), 4-6, 10-6.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Începutul de meci a fost unul spectaculos, cu multe execuții aplaudate îndelung în O2 Arena. După ce au ratat șanse de break, Horia și Jean s-au impus contra serviciului advers în game-ul al șaselea (4-2).

Avantajul nu a stat prea mult în tabăra alor noștri, iar nemții au venit precum un tăvălug din urmă: rebreak, iar apoi egalitatea a fost restabilită de la lansare (4-4).

Greul a venit de-abia în game-ul următor, unul în care Horia și Jean au salvat trei șanse de break până la a trece din nou în avantaj (5-4). Nu s-a mai întâmplat nimic notabil (cu toate că Horia și Jean au avut chiar și o minge de set), iar manșa a ajuns până în tiebreak.

Finalul de set le-a aparținut însă nemților: au fost mai activi, mai inspirați, au jucat mai îngrijit și au profitat de erorile cuplului Tecău/ Rojer. A fost 7-3, iar primul set a fost adjudecat de perechea Krawietz/ Mies.

Setul II

Fără să resimtă neapărat pierderea la foto finish a setului, Horia și Jean au început a doua manșă cu un break. Perechea româno-olandeză s-a desprins la 2-0, 3-1 și 4-2, însă nu fără emoții, cei doi fiind nevoiți să salveze la un moment dat două mingi de break. Setul a curs spre un deznodământ previzibil, în condițiile în care nu a fost loc pentru vreun break: 6-4 pentru Tecău și Rojer.

Decisivul a fost unul în care nemții au fost stăpânii fileului, au gestionat mai bine situațiile la limită, iar setul le-a revenit cu 10-6. Meciul din O2 Arena a durat o oră și 43 de minute.

Confruntarea Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia) vs Raven Klaasen / Michael Venus (Africa de Sud / Noua Zeelandă) se va disputa luni, de la ora 20:00.

Ultimul punct al partidei de dublu:

Cum arată grupele de la Turneul Campionilor:

Grupa Max Mirnyi

[1] Juan Sebastian Cabal (COL) / Robert Farah (COL)

[3] Kevin Krawietz (GER) / Andreas Mies (GER)

[6] Jean-Julien Rojer (NED) /Horia Tecau (ROU)

[7] Pierre-Hugues Herbert (FRA) / Nicolas Mahut (FRA)

Groupa Jonas Bjorkman

[2] Lukasz Kubot (POL) / Marcelo Melo (BRA)

[4] Rajeev Ram (USA) / Joe Salisbury (GBR)

[5] Raven Klaasen (RSA) / Michael Venus (NZL)

[8] Ivan Dodig (CRO) / Filip Polasek (SVK).