Primul set al meciului dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, de la Turneul Campioanelor, a fost unul fără istoric. Cehoaica s-a impus cu 6-0, după doar 20 de minute. A fost momentul în care Simona Halep l-a chemat pe Darren Cahill la on-court coaching, iar sfaturile prețioase ale australianului au adus-o din nou în joc pe Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Darren Cahill la on-court coaching, potrivit Digi Sport:

Darren Cahill: "Te simţi rău după primul set?"

Simona Halep a dat din cap afirmativ, fără să scoată vreun sunet.

Darren Cahill: "Hai să ne resetăm şi să o luăm de la capăt. Ai lovit totul prea plat, totul se rezumă la forehand. Deci, în primul rând, la serviciu, loveşte pe trei sferturi, ai pregătit asta tot timpul, îţi vine mingea sus pe backhand, foloseşte asta mult! Acela este momentul când al doilea serviciu foloseşte forehand-ul se duce direct pe forehand. Vom încerca să folosim treaba asta la fiecare prim serviciu.

Ţine mingea sus la backhand! Ştii că atunci când returnează cu backhand-ul, îi place să o facă cu forehand-ul. De aceea te-a acoperit pe serviciul tău. Mai întâi, pe serviciul tău, concentrează-te bine să faci prima punctul, dar nu te grăbi. După fiecare punct, întoarce-te, cere mingi, dar acordă-ţi mai mult timp, totul e prea rapid.

Şi înţeapă puţin mai mult cu forehandul. Deci aici e terenul ei, e totul prea plat. Aşa că trebuie să te dai puţin în spate ca să poţi pune mai mult spin chiar la returnarea serviciului. Nicio problemă. Poţi să revii după aceea. Poţi să vii în faţă după aceea. Atunci e momentul când trebuie să pui puţin greutatea pe piciorul din spate, iar apoi să revii.

Stai în spate, acordă-ţi mai mult timp, mai ales pe al doilea serviciu, pentru a-ţi pregăti forehandul şi începe punctul de acolo. Pune mai multă culoare cu forehandul".

După ce a cedat cu 0-6 primul set, Halep a reușit să câștige actul al doilea cu 6-2. Românca a început bine și decisivul, conducând cu 2-0, însă Pliskova a revenit și și-a adjduecat setul cu 6-4.