Ashleigh Barty (liderul mondial) a făcut pasul spre semifinalele de la Turneul Campioanelor după ce a trecut, fără mai bătăi de cap, de Petra Kvitova. Cehoaica a comis multe erori, a fost neinspirată, iar victoria lui Barty a fost una pe deplin meritată, scor 6-4, 6-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul set al confruntării a fost unul destul de echilibrat, diferența fiind făcută de singurul break al manșei (în game-ul cu numărul cinci). Cu toate că a avut șansele sale de break, Petra nu a reușit să mai revină pe tabelă, iar Barty s-a impus cu 6-4. Australianca s-a concentrat mai bine în momentele importante, a fost cu mintea mai limpede, iar setul i-a revenit până la urmă meritat.

Kvitova a continuat să greșească și în setul al doilea. Văzând că nu are foarte multe șanse în raliurile prelungite de pe linia de fund, Petra a făcut de multe ori pasul la fileu, însă voleurile sale nu au fost de cea mai bună calitate.

Barty a făcut două break-uri și s-a distanțat la 4-0. Australianca a fost mai inspirată, a avut o defensivă sigură și a profitat de problemele din jocul adversarei. Petra a încercat să stea cât mai aproape de baseline, să conducă punctele, însă jocul nu i-a funcționat la acel nivel care să-i permită să o incomodeze pe Barty (6-4, 6-2, după o oră și 26 de minute).

Ashleigh este prima calificată din Grupa Roșie, pentru locul al doilea luptându-se Kiki Bertens și Belinda Bencic.

În semifinale, Barty o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Karolina Pliskova.

Aici poți vedea mingea de meci fructificată de Ashleigh Barty:

Criterii de departajare la Turneul Campioanelor

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.