​Campioană în 2016 (și finalistă în 2011 şi 2012), Monica Niculescu (111 WTA) a părăsit turneul de la Luxemburg în optimi, după o înfrângere în două seturi (6-2, 7-5) cu Margarita Gasparyan (81 WTA). Jucătoarea noastră nu a putut fi la un nivel prea ridicat, o accidentare la piciorul stâng dându-i bătăi de cap.

Monica NiculescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Monica a început rău meciul cu Margarita: și-a cedat serviciul în al doilea game, permițându-i astfel adversarei să se distanțeze la 3-0. Cu unele dificultăți la deplasare din cauza unor probleme la piciorul stâng (putea fi văzut un bandaj destul de mare), Niculescu nu a putut susține ritmul impus de o adversară care nu a părut prea deranjată nici măcar de slice-ul jucătoarei noastre.

Până la încheierea setului, Monica și-a mai cedat încă o dată serviciul, amestecul format din neîncredere și problemele de la deplasare fiindu-i fatal numărului 111 mondial (6-2).

Observând că nu poate sta (din punct de vedere fizic) în raliuri cu adversara, Monica a apelat la multe scurte, procedeu cu ajutorul căruia a destabilizat-o pe Margarita.

Debutul setului al doilea a venit cu trei break-uri la rând, iar Niculescu a încheiat această serie de la lansare (4-1). Monica nu i-a mai dat deloc ritm advesarei, a jucat cu mingi moi, înalte și i-a tocat mărunt nervii rusoaicei.

Aflată atât de aproape de câștigarea manșei (dar totuși atât de departe), Monica a intrat într-o zonă gri a jocului. A greșit mult, a fost neinspirată, a resimțit din plin și problemele fizice, iar Margarita a întors situația în favoarea ei.

După ce a câștigat patru game-uri la rând, Gasparyan a adus-o pe Niculescu în situați de a servi pentru a rămâne în meci (5-4). Cu toate că a trecut cu bine peste acest moment, Monica (tot mai deranjată de problemele fizice) nu a mai putut trimite setul nici măcar în tiebreak (a pierdut manșa cu 7-5). Partida a durat o oră și 41 de minute.

  • Pentru parcursul de la Luxemburg, Niculescu va primi € 2,669 și 30 de puncte în clasamentul WTA.
  • În urma acestui succes, Gasparyan conduce cu 2-0 în meciurile directe cu Niculescu.

WTA Luxemburg (BGL BNP Paribas) - Competiție care face parte din categoria International, cu premii totale în valoare de $250,000. Se dispută în perioada 14-20 octombrie pe hard indoor, iar ultima campioană este Julia Goerges.