Monica Niculescu (111 WTA, venită din calificări) a obținut biletul pentru optimile turneului WTA de la Luxemburg după ce a beneficiat de abandonul adversarei, Alison Van Uytvanck. Belgianca s-a accidentat în momentul în care conducea cu 4-0 în primul set al partidei, a mai disputat două game-uri (ambele pierdute), iar apoi a ales să se retragă.

HotNews.roFoto: Hotnews

După un început perfect de partidă, Alison (cap de serie numărul patru) s-a confruntat cu o problemă la glezna piciorului stâng (posibilă entorsă - a călcat strâmb într-un moment de relaxare în deplasare). Sportiva din Belgia a primit tratament medical, a fost bandajată, iar apoi a încercat să continue meciul.

A mai rămas pe teren preț de două game-uri, după care a venit la fileu și i-a strâns mâna Monicăi. După 42 de minute de joc, la scorul de 4-2, Alison a fost nevoită să abandoneze.

  • Pentru calificarea în optimi, Niculescu va primi € 2,669 și 30 de puncte în clasamentul WTA.
  • Pentru un loc în sferturi, Monica Niculescu se va duela cu Margarita Gasparyan (81 WTA).
  • Niculescu și Gasparyan s-au întâlnit o singură, la Limoges, în 2018. A fost 6-7(2), 6-2, 6-3 pentru sportiva din Rusia.

WTA Luxemburg (BGL BNP Paribas) - Competiție care face parte din categoria International, cu premii totale în valoare de $250,000. Se dispută în perioada 14-20 octombrie pe hard indoor, iar ultima campioană este Julia Goerges.