În ianuarie, Andy Murray își lua la revedere în lacrimi de la Australian Open, după un meci epic cu Roberto Bautista Agut care era privit drept ultimul din cariera britanicului, măcinat atunci de accidentarea la șold. Murray promitea că va face tot posibilul să revină, a trecut printr-o intervenție chirurgicală, iar în ultimele săptămâni a bifat patru victorii în circuit. Astfel, fostul lider mondial va putea fi văzut din nou la Melbourne în sezonul următor, au anunțat marți organizatorii Grand Slam-ului australian.

HotNews.roFoto: Hotnews

În vârstă de 32 de ani, Andy Murray a jucat cinci finale la Australian Open, toate pierdute (în 2010, 2011, 2013, 2015 și 2016). El are trei trofee de Grand Slam în palmares, două la Wimbledon (2013 şi 2016) şi unul la US Open (2012). Britanicul a mai jucat o finală la Roland Garros, în 2016.

Ediția din 2020 de la Australian Open va avea loc în perioada 20 ianuarie - 2 februarie.

Ce se întâmpla la Australian Open 2019

Andy Murray a participat ultima dată la un Grand Slam tot la Australian Open, în acest an, când anunța că ar putea fi ultimul său turneu din carieră. Britanicul era eliminat în primul tur de spaniolul Roberto Bautista Agut, după un meci de patru ore și 9 minute, scor 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2.

"Meciul a fost uimitor, cu adevărat uimitor! Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit în seara asta! Dacă acesta a fost ultimul meci, este un mod grozav să pun capăt. N-am putut mai mult în această seară. Îl felicit pe Roberto, felicitări echipei lui. Nu știu dacă mai am ceva de spus, mulțumesc tuturor. Poate ne vom vedea din nou. Voi face tot ce e posibil. Voi fi nevoit să am o intervenție chirurgicală dacă voi dori să revin", spunea Andy Murray, cu lacrimi în ochi, la finalul meciului.

VIDEO Emoționant - Andy Murray, durerile insuportabile, lacrimile și despărțirea amară de Australian Open

VIDEO Australian Open: Andy Murray, eliminat în primul tur după un meci epic de peste patru ore cu Roberto Bautista-Agut

La finalul lunii ianuarie, Murray a suferit o nouă intervenţie chirurgicală la şold și şi-a făcut apoi revenirea în competiţii cu ocazia turneului de la Queen's (17-23 iunie), unde a evoluat în proba de dublu alături de Feliciano Lopez, câştigând competiţia.

În probele de simplu, Murray a evoluat pentru prima dată la Cincinnati, însă a pierdut în primul tur în fața lui Richard Gasquet (4-6, 4-6). A urmat apoi participarea la Winston-Salem, unde a fost eliminat tot în runda inaugurală (6-7(8), 5-7 cu Tennys Sandgren). Văzând că rezultatele se lasă așteptate, Murray a luat parte și la un turneu challenger, la Mallorca, unde a câștigat două meciuri și s-a oprit în optimi.

Prima victorie la simplu în circuitul ATP pentru Murray, după operaţia suferită la şold, a venit la 24 septembrie, la turneul de la Zhuhai. Fostul lider mondial și-a luat revanșa în fața lui Tennys Sandgren (scor 6-3, 6-7(6), 6-1), înainte de a fi eliminat în optimi de Alex de Minaur (scor 4-6, 6-2, 6-4), cel care avea să câștige competiția.

Săptămâna trecută, Murray a fost prezent la Beijing, unde a reușit să lege două victorii consecutive: 7-6(2), 7-6(7) cu Matteo Berretteni și 7-6(6), 6-7(4), 6-1 cu Cameron Norrie. A fost eliminat în sferturi de Dominic Thiem, scor 6-2, 7-6(2).

Aflat acum pe locul 289 ATP (a urcat 214 poziții după turneul de la Beijing), Murray participă în această săptămână la Masters-ul de la Shanghai, unde s-a calificat în turul al doilea, după un succes în faţa argentinianului Juan Ignacio Londero (56 ATP), venit din calificări, scor 2-6, 6-2, 6-3. În turul secund va evolua marți, cu italianul Fabio Fognini (12 ATP), favorit 10.