Ashleigh Barty este prima jucătoare care a obținut calificarea în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Beijing, australianca trecând după un meci de mare luptă de Petra Kvitova. Cu toate că a pierdut primul set, liderul mondial a avut puterea să revină și să se impună, scor 4-6, 6-4, 6-3.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cap de serie numărul unu, Barty nu a avut răspunsurile pentru jocul ofensiv al adversarei din primul set. Un singur break a făcut diferența (6-4), iar australianca era clar că trebuia să schimbe ceva în jocul ei pentru a-i putea face față unei jucătoare de talia Petrei Kvitova.

Manșa a doua a fost una echilibrată, decisă înainte de a se intra în "prelungiri". Barty a fost inspirată la retur, a profitat de un game mai rău de serviciu făcut de Petra, iar setul i-a revenit cu 6-4.

Decisivul a început bine pentru Kvitova: a făcut break-ul și părea că va putea fi oprită cu greu din drumul spre calificare. Nu a fost însă așa - cehoaica a avut mari probleme de la lansare, și-a cedat de două ori serviciul și a fost învinsă de o Barty care a știut când și cum să varieze pentru a o scoate de pe trasa ideală pe Kvitova (6-3).

Meciul a durat două ore și 9 minute. În semifinale, pe Ashleigh o așteaptă un meci cu Kiki Bertens.

Ultimul punct al partidei dintre Barty și Kvitova:

Program sferturi:

Ashleigh Barty (1) - Petra Kvitova (7) 4-6, 6-4, 6-3

Elina Svitolina (3) - Kiki Bertens (8) 6-7(6), 2-6

Daria Kasatkina - Caroline Wozniacki (16) 3-6, 6-7(5)

Bianca Andreescu (5) - Naomi Osaka (4)

China Open se dispută în perioada 28 septembrie - 6 octombrie la Beijing, pe hard, are premii totale în valoare de $8,285,274 și face parte din categoria Premier Mandatory. Ultima campioană este Caroline Wozniacki (2018).