Accidentat la Laver Cup (acolo unde nu a mai putut evolua în ultima zi de întreceri), Rafael Nadal a anunțat că nu va participa la Masters-ul de la Shanghai, competiția care va avea loc în perioada 6-13 octombrie. Accidentarea de la încheietura mâinii stângi îi dă în continuare bătăi de cap ibericului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Salut tuturor! Din păcate, trebuie să vă anunț că nu voi putea participa la ediția din acest an a turneului de la Shanghai, este al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru. Competiția este una incredibilă, la fel fanii. După cum probabil știți, am avut unele probleme la încheietura mâinii stângi la Laver Cup și din păcate nu am avut timpul necesar pentru recuperare. Sper să fiu înapoi la Shanghai cu ocazia turneului din 2020", a precizat Rafael Nadal.

Shanghai Masters va avea loc în perioada 6-13 octombrie. Ultimul câștigător este Novak Djokovic (6-3, 6-4 în finala cu Borna Coric).

La competiția asiatică vor putea fi văzuți, printre alții, Novak Djokovic, Roger Federer, Dominic Thiem sau Alexander Zverev. Turneul va putea fi urmărit în direct în România pe Digisport.

Clasamentul titlurilor Masters:

1 Rafael Nadal 35

2 Novak Djokovic 33

3 Roger Federer 28

În ceea ce privește titlurile de Grand Slam, Roger Federer (38 de ani, fără titlu cucerit în acest sezon, a fost foarte aproape la Wimbledon - a avut două mingi de meci contra lui Djokovic) conduce ierarhia cu 20 de trofee.

Marele campion elvețian este urmat de Rafael Nadal cu 19 (33 de ani, a cucerit în 2019 Roland Garros-ul și US Open-ul) și de Novak Djokovic cu 16 (32 de ani, s-a impus în acest sezon la Australian Open și Wimbledon).