Novak Djokovic va evolua în premieră la turneul ATP de la Tokyo (30 septembrie - 6 octombrie), iar înainte de debut a avut parte de o experiență unică. A primit câteva lecții de sumo de la foști luptători profesioniști, iar apoi a încercat să pună în aplicare ce a învățat.

Novak Djokovic, lectii de sumo la TokyoFoto: atptennis.com

Înainte de debutul la turneul de la Tokyo, Djokovic a vizitat Ryogoku Edo-Noren, un complex cu restaurante care dispune și de un ring de sumo. Liderul ATP a avut ocazia să urmărească foști luptători profesioniști de sumo în timpul antrenamentului de dimineață (keiko), dar a beneficiat și de câteva lecții din partea acestora.

În final, Djokovic a încercat să aplice tehnicile învățate într-o luptă cu unul dintre foștii sportivi, însă nu a avut succes. Sârbul a glumit apoi, spunând că mai are nevoie doar de câteva kilograme și este gata să concureze.

"Este o experiență grozavă. Nu am mai avut niciodată o astfel de experiență. Este unul dintre cele mai populare sporturi din Japonia. Vorbind ieri cu tatăl meu la telefon i-am spus că voi avea ocazia să mă întâlnesc cu luptători de sumo. Ne-am amintit cum în urmă cu mulți ani obișnuiam să îl urmărim pe Akebono (Taro), pe care îl susțineam foarte mult", a spus Novak Djokovic.

"Am simțit că sunt un pic ieșit din formă [pentru sumo]. Cu încă câteva kilograme, cred voi fi gata să concurez", a glumit Djokovic. "Probabil de trei ori mai mult decât am acum ar fi măsura potrivită pentru mine să concurez."

"Este destul de impresionant să vezi și cât de flexibili sunt. Nu credeam că sunt atât de flexibili, având în vedere că este un sport de categorie grea, dar văd că acordă o atenție deosebită mobilității articulațiilor și flexibilității, ceea ce le permite să se deplaseze cât de agil posibil la greutatea lor", a mai spus liderul ATP.

Novak Djokovic a debutat luni la Tokyo, cu un meci în proba de dublu, alături de compatriotul Filip Krajinovic. Cei doi au fost învinși în primul tur de perechea Mate Pavic (Croația) / Bruno Soares (Brazilia), cap de serie numărul 4, scor 6-2, 4-6, 10-4.

La simplu, Djokovic va evolua marți în prima rundă, cu australianul Alexei Popyrin (94 ATP), venit din calificări.

Turneul de la Tokyo (Japonia) este de categorie "500", se dispută pe hard (30 septembrie - 6 octombrie) și este dotat cu premii totale în valoare de $1,895,290.

Novak Djokovic, în ringul de sumo