Australianul Alex De Minaur a câştigat turneul ATP de la Zhuhai (China), dotat cu premii totale în valoare de 931.335 dolari, în finala căruia l-a învins duminică în două seturi, 7-6 (7/4), 6-4, pe francezul Adrian Mannarino, informează Agerpres. Tot duminică, spaniolul Pablo Carreno Busta s-a impus în turneul de la Chengdu.

HotNews.roFoto: Hotnews

De Minaur, numărul 31 mondial şi cap de serie numărul 7 la acest turneu, s-a impus după două ore şi şase minute de joc. El şi-a trecut în palmares al treilea titlu din acest sezon, după cele cucerite la Sydney şi Atlanta.

Jucătorul de la antipozi, în vârstă de 20 ani, va urca şase locuri în clasamentul ATP începând de luni, graţie acestui succes.

Pentru Mannarino (31 ani), aceasta este a şasea finală pierdută în circuitul profesionist. Francezul a cucerit un singur trofeu ATP în cariera sa, anul acesta în luna iunie la s-Hertogenbosch.

Tot duminică, tenismanul spaniol Pablo Carreno Busta a cucerit al patrulea titlu din cariera sa, impunându-se în trei seturi, 6-7 (5/7), 6-4, 7-6 (7/3), în faţa kazahului Alexander Bublik, în finala turneului ATP de la Chengdu (China), dotat cu premii totale în valoare de 1.096.575 dolari, scrie Agerpres.

Jucătorul iberic, fost numărul 10 mondial, aflat în prezent pe locul 63, şi-a trecut în palmares cu această ocazie primul său trofeu după o pauză de doi ani. Carreno Busta a fost semifinalist la US Open în 2017, anul în care a cucerit ultimul său titlu, pe zgura de la Estoril (Portugalia).

El s-a mai impus pe parcursul carierei sale în turneele de la Moscova şi Winston Salem, ambele câştigate în 2016.

Pentru Bublik (locul 71 ATP), aceasta a fost a doua sa finală în circuitul profesionist, după cea de la Newport (SUA), din luna iulie, pierdută în faţa americanului John Isner.